Ostia Forum Project 2019. szeptember 13.

Régészettudományi Intézetünk Régészeti Térinformatikai Laboratóriuma, Dr. Bertók Gábor vezetésével a Humbolt Universität zu Berlin partnereként már ötödik esztendeje dolgozik az ostiai régészeti park területén.

A Prof. Dr. Axel Gering vezette Ostia Forum Project munkáját laborunk talajradaros kutatásokkal és geodéziai felmérésekkel támogatja. A szeptember 3. és 11. közötti misszió a forum északi részének és a jelenleg folyó ásatásoknak a talajradaros felmérését végezte el. A vizsgált területek kiértékelése megtörtént; úgy tűnik hogy az eddig nem kutatott területen több épület nyomai is kirajzolódnak.

Reméljük, a felméréseink, ahogy eddig is, hasznos kiindulópontot adhatnak a későbbi ásatások kijelöléséhez. Emellett geodéziai műszerparkunkat és tudásunkat is bevetettük, hogy pontosságukkal és precizitásukkal segítsük a német kollégák munkáját. Győrffy-Villám Zsombor végzős hallgatónk tavaly megkezdett munkáját folytatva az ásatásokon eddig előkerült éremanyag meghatározását és tisztítását fejezte be. A munka mellett szerencsénkre a hétvégén maradt időnk az Örök Város meglátogatására is, mely még sokadszorra visszajárva is tartogat bőven felfedezni valót.

További fotók →

x