Változások a pedagógiában – a pedagógia változása

2023.11.27.

A Változások a pedagógiában – a pedagógia változása című oktatási konferencia sikeresen zárta kapuit, immár 7. alkalommal Esztergomban a Iohanneumban, 2023.11.24-én.

Dr. Juhász Márta a konferencia a program főszervezőjeként köszöntötte a Kar nevében az érdeklődőket. A konferenciát Dr. Kozma Gábor dékánhelyettes úr nyitotta meg majd Steindl Balázs Esztergom megyei jogú város alpolgármestere szólt a város nevében a megjelentekhez.

A plenáris előadást Kampf Alfréd a Tankönyvkiadási koordinációs Osztály főosztályvezetője tartotta az Oktatási Hivatal tananyagfejlesztési portfóliója, különös tekintettel a digitális tartalmakra és a sajátos nevelési igényű tanulók tankönyveire címmel.

Az eseményen 56 izgalmas előadás hangzott el nyolc különböző szekcióban, megvilágítva a pedagógia számos aspektusának új perspektíváját és frissítését.

A rendezvényt a Vitéz János Tanárképző Központ szervezte azzal a nem titkolt céllal, hogy a résztvevők számára lehetőséget biztosítson a gondolatok cseréjére és az oktatásban bekövetkezett változások megvitatására. A konferencia résztvevői között szerepelt óvodapedagógusok, pedagógusok, iskolavezetők, kutatók és más oktatási szakemberek, akik közül többen már sok éve vesznek részt a közös gondolkodásban és tapasztalatcserében.

Az előadások széles skálája minden résztvevő számára jó betekintést adott az oktatás jelenlegi kihívásaiba és azok lehetséges megoldásaiba. A szekciók közötti átjárhatóság és a hálózatépítés lehetőségei tovább erősítették az esemény interaktív jellegét, elősegítve a résztvevők közötti kapcsolatok építését és az ötletek cseréjét.

A konferencia pozitív visszhangja azt mutatja, hogy a résztvevők visszatérve intézményeikbe, készen állnak arra, hogy kipróbáljanak újításokat és megvalósítsák az elhangzott inspiráló gondolatokat a mindennapi pedagógiai gyakorlatukban.

Események

04.
2024. márc.
BTK
"A Föld nem tud futni." Rendszerváltás vidéken
Sophianum 112
06.
2024. márc.
BTK
Középkori esték - Latinitas Hungarica
Danubianum 308
07.
2024. márc.
BTK
Egy különös tó – sajátélményű drámaóra óvodásoknak és kisiskolásoknak
Iohanneum 213.
08.
2024. márc.
BTK
Nemes Nagy Ágnes Olvasókör
Danubianum 315
12.
2024. márc.
BTK
Tanítók Napja
Iohanneum
13.
2024. márc.
BTK
Művészettörténeti konferencia
Sophianum 112
További események
Széchenyi 2020