Kurrens folyóiratok

Print és online periodikumok (2022) - LETÖLTHETŐ táblázat

2023-ban elérhető folyóiratok intézetek szerint →

A táblázat tájékoztat a BTK intézetei által igényelt és megrendelt címekről, melyek érkezésére az aktuális tárgyévben számítani lehet.
A folyóiratok megjelenhetnek nyomtatott formában, print+online kiadásban, és csak-online kiadásban.

Az online változatok:

  • Tisztán nyílt hozzáférésű (Open Access) – ez a „platina", vagy „gyémánt" folyóirat, teljes egészében támogatott kiadványként. Sem a cikkek megjelentetéséért, sem a használónak a hozzáférésért nem kell fizetnie.
  • A kiadás „arany" útján a hozzáférés interneten akadálytalan, a tartalom elérhető, a folyóirat cikkei nincsenek fizetős fal mögé zárva – a cikkek kezeléséért azonban – jellemzően a nemzetközi sikeres kiadók – díjat számolnak fel (Article Processing Charge, APC).
  • Hibrid folyóirat: vegyesen közöl fizetős és nyílt hozzáférésű cikket.


Az online kiadású folyóiratokról a jegyzék az internetes hozzáférési információkat is tartalmazza.

A Kar oktatási helyszínein intézményi internetről (wifi: EduRoam), elérhetőek az előfizetett folyóiratok és adatbázisok. Az online szolgáltatások többsége távolról Shibboleth/EduId-belépéssel működik.

Az adott évi előfizetés – internetes felületen - általában a visszamenőleges számok elérésére is vonatkozik. Ha a kiadók a régi számok tekintetében megszorításokat tesznek, a Megjegyzésben találnak erre vonatkozó utalást.

Fent maradnak a jegyzéken a nyomtatott formáról elektronikusra váltó, ingyenesen elérhető, kiemelt, címek. Jeleztük, ha valamelyik előfizetett adatbázisból érhető el a kiemelt folyóirat.

Információt nyújtunk arról is, ha alternatív elérési lehetőségről tudomásunk van. Ilyen lehet a késleltetett tartalomszolgáltatás, archívum, repozitórium, és hasznos lehet a nyílt hozzáférésű tartalmat szüretelő aggregáló adatbázis is.

További források: Adatbázisok - PPKE honlap

EISZ Compass (Elektronikus Információszolgáltatás – MTA KIK országos nyilvántartása a tudományos elektronikus tartalomról - adatbázisok folyóiratai, egyedi cím szerint kezelt folyóiratok intézményi fellelhetősége – önkéntes adatjelentés alapján -, Open Access folyóiratok, e-könyvek stb.)

Részletesebb tájékoztatás, hibabejelentés: a könyvtár kapcsolattartási elérhetőségein.
https://btk.ppke.hu/szolgaltatasaink/konyvtar/a-konyvtarrol/kapcsolat