Szeretettel üdvözlünk minden érdeklődőt és indulni vágyót a kari TDK oldalán! 

A kari Humán Tudományi Szekció 2023/2024/2 felhívása (kattintásra olvasható)

A kari Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi Szekció 2023/2024/2 felhívása (kattintásra olvasható)

A kari Tanulás- Tanításmódszertani - Tudástechnológiai Szekció 2023/2024/2 felhívása (kattintásra olvasható)

A kari Társadalomtudományi Szekció 2023/2024/2 felhívása (kattintásra olvasható)


Az OTDK kétévente kerül megrendezésre, így a következő, 37. OTDK 2025 tavaszán fog zajlani. Az OTDK-ra való kijutáshoz szükséges kari TDK-n kvalifikálnia magát minden indulni vágyónak. Mivel a Pázmány BTK-n minden félévben rendezünk TDK-t, ezért még két alkalommal van lehetőséged nevezni.

A kvalifikációhoz elegendő egyszer, attól függően válassz TDK-t, hogy:

  • milyen állapotban van a kutatásod, hiszen a TDK után kb 30 nappal a kész dolgozatot is fel kell töltened az OTDT online rendszerébe
  • hol tartasz a tanulmányaidban: abban az esetben, ha végzős BA-s vagy és a szakdolgozatoddal szeretnél nevezni, úgy ezt meg kell tenned még azelőtt, hogy abszolutóriumot szereznél és megvédenéd a szakdolgozatodat. Vagyis, ha most júniusban végzel akkor már most muszáj vagy nevezni, ellenkező esetben nem nyújthatod be a BA-s szakdolgozatot TDK dolgozatként - pl, ha folytatod a tanulmányaidat más BA vagy MA szakon és szeretnéd ősszel benyújtani a már megvédett BA-s szakdolgozatodat, akkor ezt már nem teheted meg
  • ha az előző kitétel nem igaz rád
  • fontos, hogy MA-s szakdolgozat (vagy annak szánt anyag) csak a végső szakdolgozattól jelentősen eltérő formában nyújtható be TDK dolgozatként (vagyis az MA-s szakdolgozat egy részének bővebben kidolgozott változata pl. már elfogadható lehet)

A 2023/2024-es tanév tavaszi TDK-jának az időpontja 2024. május 25. szombat, előtte a jelentkezési időszak 2024. április 29. és május 13. között tart.

A 2024/2025-ös tanév őszi TDK-jának az időpontja 2024. december 14. szombat, előtte a jelentkezési időszak 2024. november 15. és november 29. között tart.


TDK felkészítő szemináriumok 2024 tavaszán


Idén áprilisban minden kari szekció két-két alkalmas felkészító szemináriumokat szervez. Minden szeminárium egy írástechnikai (Milyen a jó TDK dolgozat?) és egy prezentációstechnikai (Milyen a jó TDK előadás?) alkalomból fog állni. A tervezett időbeosztás és a regisztrációs linkek alant találhatóak: