A Pedagógus Klubot 2010-ben indítottuk el. Az ötletet egy konferencia adta, amelyet az egyházi iskolák újraindulásának 20. évfordulója alkalmából szerveztünk. A piliscsabai campusunkon 2009. augusztus 26-án megtartott Egyházi iskolák a köz szolgálatában című jubileumi konferencián közel 600 pedagógus vett részt. A sikeres találkozón jelentkezett az igény, hogy Karunk legyen házigazdája a pedagógusok rendszeres szakmai találkozóinak és szervezze is azokat.

2010. október 27-én tartottuk az első Pázmány Pedagógus Klub eseményt, amely Hoffmann Rózsa, akkori oktatási államtitkár „Megőrizve és megújítva – Mit hozhat a közoktatási rendszer 2011 szeptemberétől” című előadásával indult. Klubunk programjainak szakmai hátterét a PPKE BTK Pedagógiai Intézete, illetve annak jogutódja a Vitéz János Tanárképző Központ biztosította, szervező munkáját a Dékáni Hivatal látta el.

2010-től két tanéven keresztül a Pázmány Pedagógus Klub rendezvényei a Hittudományi Kar épületében kaptak helyet, 2012. októberétől 2016. áprilisig pedig a BTK budapesti épületében, a Mikszáth téri Sophianumban. Ezután a budapesti helyszínünkön szünetelt a Klub működése, de 2016 őszétől kezdve Esztergomban folytatódott - az óvó és tanítóképzéshez igazítva. A korábbi részletes programok ide kattintva tekinthetők meg.

A program szakmai védnöke Szőke Milinte Enikő, a Vitéz János Tanárképző Központ vezetője.

Budapesti programok →

Esztergomi programok →

 

Szervező
Kissné Csorba Erika
kapcsolat- és rendezvényszervező referens
csorba.erika@btk.ppke.hu