Kedves Hallgatók!

Itt találjátok a szakmai gyakorlat elvégzéséhez és elfogadtatásához szükséges alapvető irányelveket és formanyomtatványokat. Gyakorlatotok megkezdése előtt egyeztessetek a tanszékkel.

Amennyiben olyan cégnél szeretnétek elvégezni a szakmai gyakorlatotokat, amely jelenleg még nem áll szerződésben a Karral, és a szakmai gyakorlat ideje meghaladja a hathetes időtartamot, úgy a fogadó intézettel együttműködési keretmegállapodást kell kötni.

Együttműködési keretmegállapodás a befogadó fél kezdeményezésére abban az esetben is köthető, amennyiben a szakmai gyakorlat ideje nem haladja meg a fenti időtartamot. A jelenleg érvényben lévő szerződések listáját itt találjátok.

A kötelező szakmai gyakorlatok bejelentése a BTK hallgatói számára a 2022/23. tanév tavaszi félévétől kezdve kizárólag Neptun rendszeren keresztül lehetséges. Minden egyes gyakorlathoz külön kérvény benyújtása szükséges.

A kérvény leadására a hallgatói WEB-en az ’Ügyintézés/Kérvények’ menüpont alatt a ’Kitölthető kérvények’ fülön a 903B Kötelező szakmai gyakorlat bejelentő a BTK hallgatói számára’ megnyitásával van lehetőség. Az érvényesség kezdete és vége a kérvény sorában látható.

A kérvényleadás folyamatának leírását itt találjátok.

A nyomtatvány benyújtásáról/beküldéséről automatikus üzenetet kap az űrlapon megnevezett, szakmai gyakorlatért felelős, főállású oktató, valamint az intézethez rendelt oktatásszervező(k). A kari szakmai gyakorlatokért felelős személy jóváhagyásáról vagy elutasításáról automatikus üzenetet kaptok.

A szakmai gyakorlatokhoz kapcsolódó megállapodásokat a gyakorlatok megkezdését megelőzően szükséges megkötni.

A támogatott szakmai gyakorlatok határozatán szereplő értékelőlapot ki kell nyomtatnotok, megőriznetek, és a gyakorlatvezetőtöknek átadnotok (e-mailben is).

A szakmai gyakorlat teljesítését engedélyező határozatot és mellékleteit a szakmai gyakorlat teljesítéséig szükséges megőriznetek, és annak teljesítését ugyanezen a nyomtatványon igazoltatnotok a gyakorlatvezetővel és az intézet felelős oktatójával.

Figyelem! A szakmai gyakorlatról szóló igazolás bemutatásának és leadásának elmulasztása a szakmai gyakorlat teljesítésének megtagadását jelentheti!

A gyakorlat befejeztével a szakmai gyakorlat igazolásához közzétett formanyomtatvány oktatói aláírással ellátott eredeti példányát kötelesek vagytok leadni az Intézetben. Az igazolás és az előzetes engedély ellenőrzését követően az Intézet továbbítja azokat a Tanulmányi Osztályra.