Diákigazolvány igénylés menete:

Diákigazolvány igénylés-hallgató feladatok

Folyamatábra az elektronikus igénylésről

Student card administration - student tasks

Ideiglenes diákigazolvány: Ideiglenes diákigazolványra az a hallgató jogosult, akinek aktív, beíratott féléve van, és állandó diákigazolvány-igénylését feladta a Neptunban (kivételt képeznek a vendéghallgatók). Önköltséges hallgatóknak az önköltség befizetése után aktiválódik a félévük.

Diákigazolvány érvényesítő matricák: Az első matricát a diákigazolvány ügyintéző ragasztja fel az igazolvány átvételekor, a további féléves matricákat a tanulmányi előadóknál lehet átvenni.

Elkészült diákigazolvány átvétele: A diákigazolványok beérkezéséről Neptun üzenetben értesülnek. Az átvétel csak személyesen vagy meghatalmazott útján lehetséges a Sophianum 001-es szobában. Az átvételhez időpont foglalás szükséges a Neptunon.

Utazási kedvezmények változása 2024.03.01-től
A diákigazolvánnyal igénybe vehető utazási kedvezményeket a 2024. március 1. napjától hatályos a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló 38/2024. (II. 29.) Korm. rendelet szabályozza.

NEK adatlap igénylése ügyfélkapun keresztül (2024.02.06.)
2024 februárjától a diákigazolvány igényléshez szükséges NEK adatlap az ügyfélkapun keresztül is igényelhető abban az esetben, ha a hallgatóról rendelkezésre áll 1 évnél nem régebbi arc- és aláíráskép a közhiteles nyilvántartásban (értsd: az utóbbi egy évben készült róla fénykép a kormányablakban). A NEK regisztráció a https://magyarorszag.hu oldalon végezhető el az Okmányok >> Oktatási igazolványok >> Nemzeti Egységes Kártyarendszer regisztráció menüponton. Ez esetben a NEK adatlap az ügyfélkapu tárhelyre kerül megküldésre.

 

Hallgatói jogviszony igazolása diákigazolvánnyal

Időpontfoglalás

 

Kari diákigazolvány ügyintéző: Szalczinger Timea Sophianum 001.

Telefon: 1/235-3035 E-mail: szalczinger.timea@btk.ppke.hu

Az Oktatási Hivatal tájékoztató anyagai a Diákigazolvány Portálon olvashatók.