Múzeumok éjszakája

2024. jún. 22. 17:00
Program
Bepillantások – Kiállításmegnyitó 17.00–18.00, Díszterem

A kiállításon Liszi János képíró festő sajátos hangulatú alkotásai tekinthetők meg. E festmények jellegzetessége, hogy több szálon futó történeteket, hangulatokat, zárójeles mellékszálakat is képesek megjeleníteni egyidejűleg. A képek szuggesztív stílusa nem könnyen sorolható más létező irányzatba. Archaikus egyben modern vonásaival minden bizonnyal felejthetetlen élményt kínál a szemlélőnek.

 
Kanáltündérek – Bábkészítés 18.00–21.00, Téká Klub

A bábkészítés során lehetősége lesz a résztvevőknek arra, hogy saját kezükkel alkossanak valami egyedit és személyre szabottat a kreativitásuk kihasználásával. A Kanál tündérek készítése különösen érdekes lehet, mivel a kanalakat általában nem hagyományos báb anyagként gondolnánk, így ez egy új és izgalmas megközelítés a báb készítés területén. A kanál tündérek készítése során a résztvevők különböző méretű és formájú kanalakat használhatnak alapanyagként, majd kreatívan díszíthetik őket festéssel, textillel vagy más dekorációs elemekkel.

 
Állatok mesebirodalma 2 – Józsy Judit interaktív kiállítása 18.00–21.00, 213-as terem

Különböző mesékből és történetekből jól ismert horgolt állatokkal találkozhatnak a kiállításon az érdeklődők. Emellett interaktív kvíz játékra is lehetőség nyílik, ahol a résztvevők tesztelhetik mesetudásukat és kreativitásukat.

 
A Iohanneum rejtélyei 19.00–20.00

Ismerje meg a Iohanneum (volt Tanítóképző Főiskola) épületének rejtélyeit Csapó Csaba történész-idegenvezetőnk segítségével! Csatlakozzon hozzánk, és tudjon meg titkokat a Iohanneum érdekfeszítő világából! Idegenvezetőnk segítségével felfedezheti múltunk épületéhez köthető rejtélyeket. Ne hagyja ki ezt az izgalmas kalandot!

 
Tündér Ilona – mesejáték hallgatóink előadásában 10.00–21.00, Díszterem

A program zárásaként felhőtlen családi szórakozásra hívjuk és várjuk lelkes közönségünk apraját és nagyját. A hallgatók amatőr színjátszó csoportjának előadásában élvezhetik a klasszikus mesét, kicsik, nagyok, 0-199 éves korig.

 

A programon való részvételi szándékát kérjük, itt jelezze.

szechenyi-img-alt