Tantárgy adatlapja
Spanyolország legfrissebb politikai, gazdasági és kulturális eseményeinek megismerése és tanulmányozása az írott sajtó, rádió- és TV-műsorok, valamint az internet alapján. |
A 2–5 legfontosabb kötelező, illetve ajánlott irodalom (jegyzet, tankönyv) felsorolása bibliográfiai adatokkal (szerző, cím, kiadás adatai, (esetleg oldalak), ISBN) |
LOPEZ GARCÍA-MOLINS, Á. (2020). Repensar Espana desde sus lenguas. Barcelona: El Viejo Topo, 266 p. ISBN 978-8418550119 QUESADA MARCO, S. (2016). Curso monográfico sobre la Espana contemporánea. Espana siglo XXI. Madrid: Edelsa, 108 p., ISBN 978-849081839 El acite de oliva: https://www.youtube.com/watch?v=cdGac6rGHks El jamón ibérico: https://josejara.es/blog/8-dif erencias-entre-jamon-iberico-y-jamon-serrano/ El queso manchego: https://www.quesomanchego.es/ El vino espanol: https://www.riberadelduero.es/ |
Azoknak az előírt szakmai kompetenciáknak, kompetenciaelemeknek (tudás, képesség stb., KKK 7. pont) a felsorolása, amelyek kialakításához a tantárgy jellemzően, érdemben hozzájárul |
a) tudása - tájékozott az adott újlatin nyelvű kulturális jelenségek történetiségének általánosan elfogadott jellemzői, adatai körében b) képességei - értelmezi az adott újlatin nyelvű kulturális jelenségeket és azok történeti beágyazottságát c) attitűdje - érti és elfogadja, hogy a kulturális jelenségek történetileg és társadalmilag meghatározottak és változóak d) autonómiája és felelőssége - az adott újlatin nyelv és kultúra területén szerzett ismereteit alkalmazza önművelésében, önisme retében is |