Felhívás
2010. december 7-én 16 órakor a Romanisztika Intézetben megtartjuk az
I. Hagyományteremtő Szent Ambrus Napi Süti Versenyünket
(helyszín: Ambr 303).
A versenyre 2010. december 5-én 20,00 óráig lehet jelentkezni a buczkomacko@gmail.com elektronikus postacímen, illetve szóban a szervezőknél (Fóris Ivett, SchmidtMartina, Buczkó Anna). Kérjük a kedves Versenyzőket, hogy jelentkezzenek minél hamarabb! Az e-mailben szerepeljen: név, egyénileg vagy csoportban jelentkezik/jelentkeznek, hány sütivel indul, kell-e hűtő.A verseny nyertese jutalomban részesül. Jelentkezzenek akik nem sütnek, de szeretnének eljönni, mert még sok mindenre szükség lesz... (pl: szalvéta, pohár, üdítő, vízforraló, stb...) A verseny szabályzata:A szabályzat megsértése a versenyből való azonnali kizárással jár (és az esetlegesenmár beadott sütemény sorsáról a szervezők és a zsűri közösen dönt). A zsűri tagjai: László Tímea Tanárnő, Prof. Armando Nuzzo, Prof. Biaggio D'Angelo,
Orbán Dorottya, Bencze Dóra, és még egy diák (még nem dőlt el, hogy ki lesz). A zsűri tagjai illetve hozzátartozóik nem vehetnek részt a versenyben, de süteményeikkel emelhetik az est hangulatát.1. A zsűri tagjait inzultálni, megvesztegetni, lefizetni tilos, és a versennyelkapcsolatban tanácsukat kikérni, konzultálni szigorúan tilos. 2. A versenyen egyénileg vagy 2-3 maximum 4 fős csoportokban is lehet jelentkezni.Egy ember, akár (maximum) 3 csoportban is versenyezhet.3. A versenyre édes illetve sós süteményekkel, fagylalttal lehet nevezni. Egycsapat, több elbírálandó tétellel is benevezhet.4. A süteményeket egyénileg avagy a csoport tagjainak kell elkészítenie, amennyibencselekedetekben megnyilvánuló segítségkérés, avagy plagizálás gyanúja merül fel(pl.: rokon készítette, avagy boltban vásárolt sütemény), a versenyzőt a zsűri és aszervezők kizárhatják. Nem számít plagizálásnak: nem saját kezűleg főzött lekvár, saját kezűleg felvert tejszínhab, illetve a nem saját kezűleg köpült vaj. 5. Hűtőben tárolandó édességek elhelyezéséről egyénileg kell gondoskodni, aszervezők nem tudnak biztosítani tárolási lehetőséget.6. Elbírálási szempontok: 1. kinézet, tálalás. 2. állag, 3. íz, 4. összhatás. Azsűri bizottság a különböző szempontokat figyelembe véve, szempontonként 1-től 5-igterjedő skálán fog pontozni. Az 1 pont a legrosszabb érték, 5 pont a legkiválóbb.7. A sütemények nem tartalmazhatnak semmilyen illegális, vagy egészségre ártalmashozzávalót.A változtatás jogát fenntartjuk! Szeretetteljes üdvözlettel:A szervezők(Schmidt Martina (pallaszathene@hotmail.com), Fóris Ivett (forisyvette@gmail.com),illetve jómagam Buczkó Anna (buczkomacko@gmail.com))