Felhívás
2010. december 7-én 16 órakor a Romanisztika Intézetben megtartjuk az
I. Hagyományteremtő Szent Ambrus Napi Süti Versenyünket
(helyszín: Ambr 303).
A versenyre 2010. december 5-én 20,00 óráig lehet jelentkezni a buczkomacko@gmail.com elektronikus postacímen, illetve szóban a szervezőknél (Fóris Ivett, Schmidt
Martina, Buczkó Anna).
Kérjük a kedves Versenyzőket, hogy jelentkezzenek minél hamarabb!
Az e-mailben szerepeljen: név, egyénileg vagy csoportban jelentkezik/jelentkeznek, hány sütivel indul, kell-e hűtő.
A verseny nyertese jutalomban részesül. Jelentkezzenek akik nem sütnek, de szeretnének eljönni, mert még sok mindenre szükség lesz... (pl: szalvéta, pohár, üdítő, vízforraló, stb...)
A verseny szabályzata:
A szabályzat megsértése a versenyből való azonnali kizárással jár (és az esetlegesen
már beadott sütemény sorsáról a szervezők és a zsűri közösen dönt).
A zsűri tagjai: László Tímea Tanárnő, Prof. Armando Nuzzo, Prof. Biaggio D'Angelo,
Orbán Dorottya, Bencze Dóra, és még egy diák (még nem dőlt el, hogy ki lesz).
A zsűri tagjai illetve hozzátartozóik nem vehetnek részt a versenyben, de süteményeikkel emelhetik az est hangulatát.
1. A zsűri tagjait inzultálni, megvesztegetni, lefizetni tilos, és a versennyel
kapcsolatban tanácsukat kikérni, konzultálni szigorúan tilos.
2. A versenyen egyénileg vagy 2-3 maximum 4 fős csoportokban is lehet jelentkezni.
Egy ember, akár (maximum) 3 csoportban is versenyezhet.
3. A versenyre édes illetve sós süteményekkel, fagylalttal lehet nevezni. Egy
csapat, több elbírálandó tétellel is benevezhet.
4. A süteményeket egyénileg avagy a csoport tagjainak kell elkészítenie, amennyiben
cselekedetekben megnyilvánuló segítségkérés, avagy plagizálás gyanúja merül fel
(pl.: rokon készítette, avagy boltban vásárolt sütemény), a versenyzőt a zsűri és a
szervezők kizárhatják. Nem számít plagizálásnak: nem saját kezűleg főzött lekvár, saját kezűleg felvert tejszínhab, illetve a nem saját kezűleg köpült vaj.
5. Hűtőben tárolandó édességek elhelyezéséről egyénileg kell gondoskodni, a
szervezők nem tudnak biztosítani tárolási lehetőséget.
6. Elbírálási szempontok: 1. kinézet, tálalás. 2. állag, 3. íz, 4. összhatás. A
zsűri bizottság a különböző szempontokat figyelembe véve, szempontonként 1-től 5-ig
terjedő skálán fog pontozni. Az 1 pont a legrosszabb érték, 5 pont a legkiválóbb.
7. A sütemények nem tartalmazhatnak semmilyen illegális, vagy egészségre ártalmas
hozzávalót.
A változtatás jogát fenntartjuk!
Szeretetteljes üdvözlettel:
A szervezők
(Schmidt Martina (pallaszathene@hotmail.com), Fóris Ivett (forisyvette@gmail.com),
illetve jómagam Buczkó Anna (buczkomacko@gmail.com))