Bemutatkozás


Üdvözöljük az Armenológiai Tanszék honlapján!

Az Armenológiai Tanszék a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Történettudományi Intézetének egyik tanszéke. Változatos kurzusaink betekintést nyújtanak az örmény történelembe, kultúrába és nyelvekbe, különös hangsúlyt fektetve többek között Örményország vagy a diaszpóra tematikájára. Nemzetközi közegből érkező oktatóink segítségével hallgatóink angol nyelvű képzés keretében szerezhetik meg történelem szakos MA diplomájukat az Örmény Tanulmányok specializációval egybekötve. Hallgatóink olyan aktuális kérdésekkel is alaposan megismerkednek, mint például a nemzeti és transznacionális történetírás, a vizuális kultúra, az áttelepülés vagy a diaszpórakutatás; emellett a keleti, a nyugati és a klasszikus örmény nyelv alapjait is elsajátítják. Mivel az oktatás angol nyelven folyik, így értelemszerűen a hallgatók angol olvasási, szövegértési, írás- és beszédkészsége is csiszolódik a képzés során.

Az Armenológiai Tanszék 2016-ban alakult meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Történettudományi Intézetének részeként. Kezdetektől fogva arra törekedett a tanszékünk, hogy nemzetközi kapcsolatokat építsen armenológiai kutatási és oktatási intézményekkel a világ minden tájáról, ideértve Örményországot, a Közel-Keletet, Nyugat-Európát és Amerikát. Ennek köszönhetően a világ számos pontjáról érkeznek hozzánk hallgatók. Szeretnénk, ha ez a gyakorlat a jövőben is fennmaradna.
Helyileg Budapest belvárosában lehet minket megtalálni, a PPKE BTK Sophianum épületében. Tanszékünk Magyarországon egyedülálló módon köti össze az örmény tanulmányokkal foglalkozó tudósokat, kutatókat és oktatókat  annak érdekében, hogy lehetővé tegyen egy olyan színvonalas, nemzetközileg elismert és minősített oktatást, amely méltóképpen képviseli a közép-európai régiót.

További részletekért kérjük, olvasson tovább honlapunkon.

 

Tanszékvezető:
Dr. Kovács Bálint

 

Tudományos titkár:

Reviczky-Balogh Ágnes
Danubianum 506
Telefon: +36-1-3275950/2011
E-mail: armenian.studies@btk.ppke.hu; reviczky-balogh.agnes@btk.ppke.hu

 

Ügyfélfogadás:
Hétfő, csütörtök 9:00-15:00

 

Oktatásszervező:

Polgár Vanda
Danubianum 506
E-mail: polgar.vanda@btk.ppke.hu

 

Ügyfélfogadás:
Hétfő, kedd 9:00-14:00

 

Postacím:
1088 Budapest
Mikszáth Kálmán tér 1.