Változások a pedagógiában – a pedagógia változása V.

2023.08.02.

A konferencia időpontja: 2023. november 24. (péntek)

A konferencia helyszíne: Iohanneum, Esztergom, Majer István út 1-3.

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 17.

Az egynapos tudományos eszmecserét a tanítóképzés, az óvodapedagógia, a tanárképzés, valamint a mentori és vezetőtanári munka aktuális kérdéseiről és problémáiról kívánjuk lefolytatni. A Konferencia kiemelt előadói a Keresztény Pedagógiai és Pszichológiai Kutatócsoport munkatársai, kiemelt témája a családi életre nevelés.

A konferenciára valamennyi hazai képzőhely képviselőire számítunk, továbbá az elmélet és gyakorlat kölcsönösségének jegyében a gyakorlati helyszínek, azaz az óvodák és az iskolák képviselőinek bevonását is tervezzük. Kifejezetten várjuk tehát az egyetemeken, főiskolákon oktató kollégák mellett a gyakorló pedagógusok, mentorok, vezető tanárok és óvodapedagógusok szekció-előadásait is!

A konferencián a következő szekciókat tervezzük: óvodapedagógus, tanító, tanári, mentori, ill. tanítás- és tanulásmódszertani szekciók.

A konferencia napjának tervezett programja: Délelőtt plenáris előadásokra kerül sor, ezt közös ebéd követi. A tanácskozás az ebédszünet után húsz perces szekció-előadásokkal folytatódik.

A részvétel regisztrációhoz kötött, amelynek határideje: 2023. szeptember 17.

Jelentkezni a regisztrációs lap kitöltésével lehet.

A regisztrációval hozzájárul, hogy az ott közölt adatait a konferencia szervezői az adatkezelési tájékoztatóban részletezett módon felhasználják.

Amennyiben előadóként jelentkezik, a konferenciántervezett előadása rövid összefoglalóját (absztrakt) 2023. szeptember 17-ig várjuk az esztergom@btk.ppke.hu címre. A konferencián előadásra szánt téma összefoglalója szóközökkel együtt legalább 1500, legfeljebb 2500 karakter terjedelmű szöveg. Az absztraktfüzetbe való bekerülés feltétele a névvel és beosztással ellátott absztrakt határidőre való megküldése.

A konferenciához kapcsolódóan egy szerkesztett, lektorált, ISBN-számmal ellátott tanulmánykötetet kívánunk megjelentetni, melyhez várjuk a kollégák konferenciánk címéhez kapcsolódó pedagógiai, pszichológiai vagy módszertani témájú írásait. A tanulmányok beküldési határideje szintén 2023. szeptember 17. A tanulmány nem feltétele a jelentkezésnek és előadásnak, csak felkínált lehetőség.A tanulmánykötetbe szánt tanulmány szóközökkel együtt 20 ezer karakter terjedelmű szöveg lehet. A tanulmányok esetén követendő formai előírásokat itt érhetik el, melynek betartása a kötetbe kerülés minimum feltétele. További feltétel, két pozitív szakmai lektori ajánlás, melyet a szervezők biztosítanak a beküldött tanulmányokhoz. A szakmai lektorálás alapján elfogadott tanulmányok szerzőitől 14 000 Ft hozzájárulást kér a kötetet gondozó és megjelentető Kiadó. A hozzájárulás megfizetésének módjáról a Kiadó értesíti a tanulmányok szerzőit. A konferenciára tanulmánnyal jelentkezéssel a tanulmány szerzője (szerzői) beleegyezik(nek) abba, hogy nevüket és e-mail címüket a Kiadó számára a Konferencia szervezői megküldjék.

A konferencia – erre az alkalomra használt – e-mail címe: esztergom@btk.ppke.hu. Tisztelettel kérjük, hogy a tartalmi összefoglalókat, a publikálásra szánt tanulmányokat, továbbá a konferenciával kapcsolatos kérdéseiket és észrevételeiket erre az e-mail címre küldjék!

Kérjük, hogy kollégáit és tanítványait is tájékoztassa az eseményről!

Események

04.
2024. márc.
BTK
"A Föld nem tud futni." Rendszerváltás vidéken
Sophianum 112
06.
2024. márc.
BTK
Középkori esték - Latinitas Hungarica
Danubianum 308
07.
2024. márc.
BTK
Egy különös tó – sajátélményű drámaóra óvodásoknak és kisiskolásoknak
Iohanneum 213.
08.
2024. márc.
BTK
Nemes Nagy Ágnes Olvasókör
Danubianum 315
12.
2024. márc.
BTK
Tanítók Napja
Iohanneum
13.
2024. márc.
BTK
Művészettörténeti konferencia
Sophianum 112
További események
Széchenyi 2020