Bronzérmet nyert a Pázmány BTK az Országos Protokoll versenyen

2024.06.03.

(A harmadik helyezett csapat balról-jobbra: Kelemen Ákos, Koczó Nóra, Gáspár Ágnes, Jeso Eszter, Sebők Noga, András-Bognár Ádám, valamint az Egyetem korábbi nemzetközi tanulmányok szakos hallgatója, Szenes Eszter)

Idén tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Budapesti Metropolitan Egyetem az Egyetemi Nemzetközi Viselkedéskultúra és Protokoll versenyt, amelyre május 24-én került sor a Stefánia Palotában. A verseny tematikáját az Európa Tanács megalakulásának 75. évfordulója adta, így a csapatoknak számos ehhez kapcsolódó feladatot kellett megoldaniuk, többek között egy imázsfilm készítését is.

A verseny fővédnöke Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter volt. A zsűriben a protokollos szakma számos szaktekintélye volt jelen, többek között Laczkó Rita, a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének elnöke és egyben a zsűri elnöke, Koncz Sándor ezredes, valamint Kótai Erika miniszteri főtanácsadó, korábbi protokollfőnök.

(A csapatnak a 3. helyezésért járó díjat a METU tudományos és innovációs rektorhelyettese, Dr. Bereczky Áron és Székely Tünde, az MNB vezető protokoll szakérője adta át.)

A csapatok közötti versengés számos témában folyt, ideértve az egyházi protokoll, az étkezési szabályokat, vagy éppen az üzleti és a katonai etikett témaköreit. Ezenfelül több feladat fókuszált a NATO-ra és az Európai Unióra, így középpontba került például az európai integráció története is.

(A csapat az üzleti protokoll témaköréhez kapcsolódó feladatok megoldása közben.)

A verseny nem csupán a pázmányos csapat sikere miatt volt különleges Egyetemünk számára. Az esemény főszervezője, s egyben házigazdája Gáspár Ágnes, a Nemzetközi Tanulmányok Tanszék címzetes egyetemi docense volt, aki aktívan részt vett a csapat felkészítésében is, valamint a versenyen 2022 óta hagyományosan átadásra kerülő, a protokoll oktatás terén kiváló munkát végző oktatót megillető Nagy Ildikó-díjat is elnyerte. A résztvevő hallgatók munkáját Dr. Kiss Amarilla Márta és Dr. Kerényiné Dr. Környei Ágnes, a Nemzetközi Tanulmányok Tanszék oktatói koordinálták.

(A Nagy Ildikó díjat Laczkó Rita, a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének elnöke és egyben a zsűri elnöke, illetve a METU tudományos és innovációs rektorhelyettese, Dr. Bereczky Áron adta át.)

A csapat tagjai balról jobbra András-Bognár Ádám, Jeso Eszter, Kelemen Ákos, Koczó Nóra, valamint Sebők Noga nemzetközi tanulmányok alap- és mesterszakos hallgatók voltak. A pázmányos protokollosok idén zsinórban már harmadik alkalommal lettek dobogósok a versenyen, illetve a helyezés mellett diplomáciai protokoll különdíjban is részesültek.

(A diplomáciai protokoll különdíjat Laczkó Rita, a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének elnöke adta át.)

Videó az eseményről:

Események

20.
2024. jún.
BTK
Oktatási jogok az SDG-k rendszerében
PPKE JÁK
20.
2024. jún.
BTK
ÚNKP konferencia
Sophianum 112
20.
2024. jún.
BTK
BILK könyvbemutató
Sophianum 108
22.
2024. jún.
BTK
Múzeumok éjszakája
01.
2024. júl.
BTK
A Nyelvtudományi Doktori Iskola házi doktoranduszkonferenciája
Danubianum 007
13.
2024. júl.
BTK
Training - Reading Communities, Shaping Identities – Lire ensemble - 2023-1-PT01
Sophianum 108
További események
szechenyi-img-alt