Együttműködési megállapodást írt alá a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Katolikus Szeretetszolgálat

2024.03.13.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Katolikus Szeretetszolgálat között megállapodás született, melynek keretében a két intézmény a uspace.hu online közösségi tér fejlesztésének és hatékonyabb működtetése érdekében igyekszik a következő generációt is megfelelő tudással és gyakorlattal felruházni.

uspace.hu oldal fiatalok bevonásával fiatalok számára szerkesztett online közösségi tér, amely teret ad az őket foglalkoztató kérdéseknek és a hiteles válaszoknak.

A Katolikus Szeretetszolgálat által kínált lehetőség révén a PPKE BTK hallgatói aktívan részt vehetnek a uspace.hu ifjúsági oldal, valamint a hozzá kapcsolódó YouTube- és podcast csatorna tartalmainak elkészítésében. A gördülékeny megvalósulást segíti, hogy az egyetem egy szabadon választható tantárgy keretében a szükséges keretet biztosítja a közös munkának, míg a gyakorlati megvalósításért a uspace.hu felel. Birher Nándor dékán úr az aláírást megelőzően felhívta a figyelmet, hogy a keresztény tartalmak közvetítése ma nagyon fontos, ezért is igyekezett az egyetem, ehhez minden támogatást megadni:

„Megpróbáltuk az összes hallgatót megszólítani, úgy, hogy kreditet kínáltunk nekik ezért a kurzusért.”

A diákokat a témaválasztástól kezdve egészen a közösségi média technikai ismereteinek gyakorlati alkalmazásáig minden fázisba bevonják, ezáltal nem csupán elméleti ismeretekkel, hanem valós tapasztalatokkal is gazdagodnak, amelyek későbbi karrierjük során is hasznosak lehetnek.

2023. januárjában indult a uspace_TV a fiatalok videós podcastje. A podcast házigazdái 19-23 év közötti fiatalok, akik széles körből hívjáka stúdió vendégeit, keresztény értékrend alapján beszélgetnek és nyitottak minden témára. Örökzöld, népszerű témákat és tabunak számító kérdéseket is tárgyalnak tről tre.

Rövid idő alatt nagyon eredményes lett a kezdeményezés, a különböző platformokon már több, mint 11 000 követővel rendelkeznek és az elmúlt 3 hónap alatt 3 200 000 megtekintést hoztak a tartalmak, aktív komment szekcióval. Ez is mutatja, hogy a mai világban is szükség van a fiataloknak minőségi, értéket közvetítő tartalmakra.

Az aláírást megelőző beszélgetésen Vajda Norbert főigazgató megjegyezte:

„Ezzel a kurzussal, amelyet most indítunk, egy óriási lehetőséget látok a Pázmány hallgatóinak, hiszen értékrend alapú kommunikációt tanítunk, amelybe várjuk a fiatalokat is.”

A partneri együttműködés keretében a felek arról is megállapodtak, hogy kölcsönös megjelenési lehetőségeket biztosítanak az általuk szervezett rendezvényeken, valamint weboldalaikon partnerként tüntetik fel egymást.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Katolikus Szeretetszolgálat összefogása révén lehetőség nyílik a fiatalok számára arra, hogy – személyes fejlődésükön túl – közösségépítő tevékenységet is végezzenek, elsajátítsák a közösségi média eszköztárát, valamint, hogy komolyabb tapasztalatot szerezzenek azzal kapcsolatban, hogyan lehet értékrend alapú, mégis népszerű, fiataloknak szóló tartalmakat előállítani az internet különböző felületein.

A csapat tagjai jó közösséget alkotnak és nyitottak új tagok befogadására. Folyamatosan lehet jelentkezni instagram üzenetben telefonos/e-mailes elérhetőség megadásával.

Események

13.
2024. ápr.
BTK
Alkalmassági vizsgára felkészítő tanfolyam
Iohanneum
15.
2024. ápr.
BTK
Mesterséges Intelligencia használata a tanári munkában
Sophianum 111–112
17.
2024. ápr.
BTK
Gondoskodás: Lelkiség és vezetés
PPKE JÁK, BTK
17.
2024. ápr.
BTK
Milyen a jó TDK előadás? - A kari Pedagógiai Pszichológiai Andragógiai és Könyvtártudományi Szekció szemináriuma
Danubianum 317
17.
2024. ápr.
BTK
Milyen a jó TDK dolgozat? - A kari Humán Tudományi Szekció szemináriuma
Danubianum 317
17.
2024. ápr.
BTK
Milyen a jó TDK dolgozat? - A KARI TANULÁS- ÉS TANÍTÁSMÓDSZERTANI - TUDÁSTECHNOLÓGIAI SZEKCIÓ SZEMINÁRIUMA
Danubianum 214
További események
Széchenyi 2020