Fesztiváli hangulattal és szakértői tanácsadással várta a Pázmány BTK leendő hallgatóit

2024.01.13.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara idén is nagy sikert aratott az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Tanácsadóink nemcsak a karrierválasztás és felvételi pontszámítás kérdéseiben nyújtottak segítséget, hanem a szellemi és mentális felkészülésben is támogatták az egyetemválasztás előtt álló fiatalokat.

Az idei Pázmányos kitelepülés középpontjában a pályaorientáció állt: a helyszínen mentálhigiénés szolgáltatást végző kollégák, pszichológus és kortárs segítők is szeretettel vártak mindenkit, aki szeretett volna többet megtudni önmagáról és a saját továbbtanulási preferenciáiról, valamint karrierválasztási lehetőségeiről. A segítők pályaorientációs érdeklődésteszttel, önismereti beszélgetésekkel, brosúrával és játékokkal vártak mindenkit, akik szerették volna tisztábban látni a karrierválasztással kapcsolatos élményeiket.

A PPKE standjához látogató fiatalok azonban nemcsak hasznos tanácsokkal és információkkal gazdagodhattak, hanem számos ajándékkal és nyereménnyel is. Minden nap 11:00 és 15:00 óra között lehetőség nyílt ugyanis egy Kahoot kvízjátékban való részvételre, amely során számos díjat osztottak ki. A játékos formában zajló program nemcsak szórakoztató volt, de a diákokat is ösztönözte a karok iránti érdeklődésre.

A játékok mellett természetesen lehetőség nyílt egyéb jellegű szórakozásra is: látogatóink mókás kiegészítőket magukra öltve, szelfi falunk előtt egyedi fotókat készíthettek magukról, kifejezve saját stílusukat és kreativitásukat.

A kiállítás második napján, január 12-én délelőtt ráadásul Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) nagykancellárja; Tóth Tamás, az MKPK titkára és Kuminetz Géza, a PPKE rektora is ellátogatott standunkhoz, rendkívüli sikert aratva jelenlétükkel a fiatalok körében. A nap folyamán Karunk dékánja, Birher Nándor Máté is örömmel csatlakozott a diákokhoz, akik nagy lelkesedéssel pózoltak vele egy-egy fotó erejéig.

Az érdeklődök ezenkívül az Educatio Kiállítás nagyszínpadjánál meghallgathatták egyetemünk sikeres Alumni hallgatóinak kerekasztal-beszélgetését is egy „teltházas” fórum keretében, ahol Jancsó András képviselte karunkat.

Köszönjük mindenkinek, aki ellátogatott a Pázmány BTK standjához és érdeklődött képzéseink iránt! Felhívjuk rá a figyelmet, hogy még február 15-ig lehetőség van jelentkezni a Pázmány BTK szakjaira. Ha további információra van szükség, YouTube csatornánkon részletes tájékoztatóvideók találhatóak különböző szakjairól.

Ajánljuk mindenki figyelmébe, hogy jövő héten egyetemünk több helyszínen is nyíltnapot tart, amelyre szeretettel várjuk az érdeklődőket: a PPKE BTK Óvó- és Tanítóképző Tanszéke 2024. január 16-án 9.30-tól, Esztergomban, a Iohanneum épületében; január 17-én pedig 8.30-tól, Budapesten, a Danubianum épületében vár benneteket általános nyíltnapján a PPKE BTK.

 

 

Események

28.
2024. febr.
BTK
STaPs 21
Sophianum
04.
2024. márc.
BTK
"A Föld nem tud futni." Rendszerváltás vidéken
Sophianum 112
06.
2024. márc.
BTK
Középkori esték - Latinitas Hungarica
Danubianum 308
07.
2024. márc.
BTK
Egy különös tó – sajátélményű drámaóra óvodásoknak és kisiskolásoknak
Iohanneum 213.
08.
2024. márc.
BTK
Nemes Nagy Ágnes Olvasókör
Danubianum 315
12.
2024. márc.
BTK
Tanítók Napja
Iohanneum
További események
Széchenyi 2020