Komplex ismeretszerzés a Német Nemzetiségi Napon

2023.11.10.

Német nemzetiségi óvodapedagógus és tanító hallgatókkal ellátogattunk a csolnoki Gete utcai óvodába, ahol Molnár Dzsenifer óvónő egy komplex tevékenység keretében mutatta be, hogy a gyerekek mennyi mindent tudnak németül. Utána a tájházban elevenítettük fel a néprajz kurzuson tanult ismereteket, majd megnézhettük a német nemzetiségi általános iskola diákjainak színes „Wanderschlüssel” műsorát. A nemzetiségi tanösvényt Hárs Ágota, nyugdíjas pedagógus vezetésével jártuk be, végül a tematikus napot egy kvíz kitöltésével zártuk le.

„Tetszett nagyon ez a nap, jó volt látni a lelkes óvodásokat, azt, hogy milyen jól értették és használták a német. Ez a foglalkozás számunkra követendő példa.”

„A tájház érdekes volt, benne van a közösség munkája, szíve-lelke. Élőben is találkozhattunk mindazzal, amiről eddig tanultunk.”

„Az előadás a művelődési házban csodálatos volt, a népviselet kifejezetten tetszett, és az, hogy milyen jól beszél itt mindenki németül, és milyen elkötelezetten őrzik a nemzetiségi kultúrát.”

„A tanösvény állomásai tele voltak érdekességekkel, új ismeretekkel gazdagodhattunk. Remélem, jövünk még ide!”

Események

04.
2024. márc.
BTK
"A Föld nem tud futni." Rendszerváltás vidéken
Sophianum 112
06.
2024. márc.
BTK
Középkori esték - Latinitas Hungarica
Danubianum 308
07.
2024. márc.
BTK
Egy különös tó – sajátélményű drámaóra óvodásoknak és kisiskolásoknak
Iohanneum 213.
08.
2024. márc.
BTK
Nemes Nagy Ágnes Olvasókör
Danubianum 315
12.
2024. márc.
BTK
Tanítók Napja
Iohanneum
13.
2024. márc.
BTK
Művészettörténeti konferencia
Sophianum 112
További események
Széchenyi 2020