Környezet és társadalom Ázsiában

2023. nov. 17. 09:00

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportja és az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának Néprajztudományi Intézete közös konferenciát szervez, amelynek célja a társadalom és környezet összefüggéseinek feltárása a mai Ázsiában.

A társadalom és környezet egymásra gyakorolt hatása mind a társadalom-, mind a humán-, és a természettudományok számára is egyre nagyobb jelentőségű kutatási irányzattá válik. Ázsia a világ legnépesebb kontinense, a világgazdaság egyre nagyobb jelentőségű szereplője és a civilizációs eredetű katasztrófák egyik legnagyobb elszenvedője is. Talán sehol máshol nem érzékelhető ennyire az átalakuló gazdaság környezetre gyakorolt hatása, az ehhez alkalmazkodó társadalmi változások, ezért különösen fontos ezt a területet multidiszciplináris kutatási módszerekkel vizsgálni, és ezért lehetnek az itt szerzett tapasztalatok érdekesek nemcsak a régió, de az egész világ számára is.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportja és az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának Néprajztudományi Intézete közös konferenciát szervez, amelynek célja a társadalom és környezet összefüggéseinek feltárása a mai Ázsiában. A konferenciára a témával foglalkozó kutatók és doktoranduszok jelentkezését várjuk bármely diszciplínából.

Széchenyi 2020