Martin Yate, a Careercast szakértője szerint a pályakezdők kezében ma olyan karrierlehetőségek vannak, amelyek az eddigi generációk számára soha nem álltak rendelkezésre. A munkaerőpiacra ma belépő fiatalok az elsők azok közül, akik már a világot meghatározó innovatív technológiák birtokában nőttek fel. Ezt figyelembe véve elmondhatjuk, hogy a pályakezdők számára a karrierlehetőségeknek csak saját akaraterejük és éberségük szab határt - fogalmazott a szakértő.

Az elemző arra is rávilágított, hogy a munkaerőpiac jelenlegi helyzetét tekintve a karrierjüket ma elindító fiataloknak körülbelül 50 munkával töltött évvel kell számolniuk, melynek során előre láthatólag minden negyedik évben munkahelyet fognak váltani. Azt is hozzátette: számítani kell rá, hogy mire a mai pályakezdők elérik az 50 éves kort, addigra az életkor és a munkabér szempontjából is diszkrimináció érheti őket. Emiatt a mai frissdiplomások közül 10-ből várhatóan 8-an 60 éves koruk előtt ki fognak esni a munkaerőpiacról.

Martin Yale leszögezte: az egyetlen biztos pont a mai munkaerőpiacon a folyamatos változás, éppen ezért fontos, hogy már az első pillanattól kezdve működő és megalapozott karrierstratégiával rendelkezzünk.

A szakértő az alábbi 5 téves elképzelést tartja a legkárosabbnak a pályakezdőknél:


1. Abban bízni, hogy valaki gondot visel a karrierünkre

A diploma vagy oklevél megszerzése után elértük a várva várt felnőttkort, megkaptuk azt, amire mindig is vágytunk: a függetlenséget. Tudomásul kell vennünk, hogy mostantól kezdve egyedül mi vagyunk felelősek a saját teljesítményünkért és karrierünk további alakulásáért.

Körvonalazzuk karrierünket, tüzzük ki a céljainkat, küzdjünk érte és érjük el! A szakértő szerint az oklevél kézhezvételétől számított 18 hónap után világosan látni fogjuk, hogy kik lesznek saját generációnk győztesei és vesztesei annak alapján, hogy ki milyen komolyan dolgozik szakmai karrierje beindításán.


2. Arra számítani, hogy a végzettségünk automatikusan állást biztosít

Martin Yale szerint tudomásul kell venni: a vállalatokat nem érdekli, hogy a pályakezdők mit akarnak vagy milyen vágyaik vannak. A fiatalnak kell egy konkrét állást célul kitűzni, az ahhoz szükséges minden ismeretet megszerezni, majd elnyerni az állást.

A vállalati szektorban senkinek sincs rá ideje, illetve indíttatása, hogy jó állást keressen egy frissdiplomásnak a végzettsége és a személyes elképzelései alapján. A szakértő szerint 5 év múlva a generáció legsikeresebbjei egyértelműen azok lesznek, akik profizmusra tesznek szert az önéletrajz megírásában és abban, hogyan kell a közösségi médiát beilleszteni az álláskeresési stratégiába.


3. Abban a tudatban élni, hogy a sikeres karrier a szerencsén múlik

Tíz év múlva a jelenlegi pályakezdők már látni fogják, hogy egyes társaik karrierje megfeneklik. Azoké, akik abban a hiszemben élnek, hogy a sikeres karrier a jó és szorgalmasan dolgozó munkatársak automatikus jutalma.

A siker ugyanis nem a szorgalmas munka egyenes következménye, sokkal inkább attól függ, hogyan teszi biztossá pozícióját az illető a munkahelyen, valamint hogyan keresi, ismeri fel és ragadja meg az előléptetési lehetőségeket. 


4. Belebukni egy vállalkozásba és nem próbálni meg újra

Mindenki arról álmodozik, hogy a saját törvényei szerint éljen, ezért sok pályakezdő vállalkozásba fog, majd rövid időn belül belebukik, a legtöbb esetben a gyakorlati üzleti készségek hiánya miatt. Sokan soha többé nem próbálkoznak vállalkozás beindításával, pedig szinte minden sikeres vállalkozóra jellemző, hogy többször is elbukott, mire végül sikerrel járt.

A szakértő szerint a mostani pályakezdők közül húsz év múlva azok lesznek sikeresek, akik egy stabil szakmai karriert építenek fel, melynek során a mindennapi munkát egyfajta felkészítő tréningként fogják fel, és az ott tanultakat folyamatosan beépítik saját vállalkozásukba. 


5. Azt hinni, hogy fiatalként rengeteg idő áll a rendelkezésünkre

Az életben egyetlen esélyt kapunk, tehát nincs idő pazarolni vagy késlekedni. Yale szerint garantált, hogy generációnk legsikeresebbjei között leszünk, ha megváltoztatjuk azt, ahogyan a felnőtt életre tekintünk.

Tekintsünk úgy szakmai karrierrünkre, mint egy komoly üzletre és foglalkozzunk saját karrierünk alakításával "üzletszerűen".

A szakértő szerint a legjobb, ha úgy tekintünk magunkra, mint egy kft.-re, melynek célja, hogy hosszú távon túléljen. Használjuk vállalati munkánkat arra, hogy megtanuljuk, hogyan üzemeltessük a "céget" a legnagyobb haszonnal a saját hosszú távú érdekeink mentén, céljaink elérésének érdekében.

Szemlézte: Fogas Krisztina (Profession.hu)