Mi az a passzív félév? 

Ha felvették a Karra és beiratkozott, akkor hallgatói jogviszonya jött létre. Ettől kezdve a diplomaszerzésig, vagy a Karról való elbocsátásig a PPKE BTK hallgatója. Ez azonban nem jelenti azt, hogy feltétlenül minden félévben látogatnia is kell az egyetemet. Ha egy adott félévben nem akar az egyetemre járni, akkor megteheti, hogy a bejelentkezési időszakban nem jelentkezik be arra a félévre. Ekkor az adott féléve passzív lesz, amikor tantárgyakat nem vehet fel, és semmilyen egyetemi juttatásban nem részesül.

Hányszor és milyen sokáig szüneteltethetem a tanulmányaimat? 

Egymás után maximum KÉT passzív féléve lehet, ha utána nem jelentkezik be egy aktív félévre, hallgatói jogviszonya megszűnik, azaz kizárják a Karról. Egy lezárt aktív félév után azonban újra kihagyhat maximum két félévet, és ezt akár többször is megismételheti, erre nincsen felső határ vagy korlátozás.

Ha passzív félévem van, érvényes a diákigazolványom? 

Nem.

Lehet egy megkezdett félévet utólag érvényteleníteni?  

Önhibán kívüli akadályoztatás (pl. baleset, elhúzódó betegség, családi tragédia stb.) esetén dékáni kérelmet nyújthat be utólagos passzív félévet kérve. A megfelelő igazolásokat csatolni kell.