Kedves pedagógusok, szülők és középiskolás korúak!

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Fejlődés és Klinikai Gyermeklélektan Tanszékén alakult kutatócsoportunk a koronavírus és a kialakult veszélyhelyzet gyermekeket érő pszichológiai hatásairól végez kutatást 12–18 éves serdülők körében.*

Érdeklődésünk középpontjában az áll, hogy megtudjuk, miként élik meg a serdülők a kialakult járványhelyzetet, mennyire aggódnak az egészségük miatt, és milyen tapasztalataik vannak a távoktatással és a szüleikkel kapcsolatban. A vizsgálatban való részvételhez 18 év alatt szülői beleegyezésre van szükség, melyet a linken található online kérdőív tartalmaz! (Kutatásetikai engedély: 2020_19 PPKE BTK). A kérdőív kitöltése kb. 20 percet vesz igénybe.

A vizsgálat önkéntes alapon történik. A kapott információkat személyiségi jogoknak védelme érdekében a személyes felismerhetőség jegyeinek titokban tartásával dolgozzuk fel. Az adatokat jelszóval védett számítógépen őrizzük a szakmai etikai szabályoknak megfelelő ideig. A kitöltés bármikor következmények nélkül megszakítható, illetve a kitöltés során bármikor vissza lehet lépni a kérdőív korábbi oldalaira, így módosíthatók a korábban megadott válaszok. Az adatokat statisztikai célokra, általános összefüggések feltérképezésére használjuk. Az eredményeket tudományos tanulmány formájában kívánjuk bemutatni.

Ennek a kérdőívnek a kitöltésével járulhatnak hozzá a kutatásunkhoz.

Iskolai honlapra a kérdőívet intézményi beleegyező nyilatkozat kitöltése után lehet feltenni, ehhez az intézményi tájékoztató és beleegyező nyilatkozat itt található.

Hálásan köszönünk minden kitöltést!


*A felső korhatár csak hozzávetőleges, a lényeg, hogy legfeljebb középszintű oktatásban vegyen részt a kitöltő.

A kutatás vezetője: Csabai Krisztina (mb. tanszékvezető)
Kutatócsoport tagjai: Bányai Borbála, Czellér Andrea, Kollár Balázs, Pécsi Flóra, Tóth Krisztina - MA szakos pszichológus hallgatók