Szöveg és hagyomány

Szeretettel várunk minden előadót és érdeklődőt a magyar ókortudomány következő, 2012-ben esedékes országos konferenciájára. A konferencia szervezője a katolikus egyetem Klasszika-Filológia és Medievisztika Intézete, időpontja 2012. május 23–26. (szerda–szombat).

A konferencia választott témája – szöveg és hagyomány – alkalmasnak tűnik arra, hogy az ókorral foglalkozó magyar kutatók a lehető legtöbben adhassanak számot legújabb kutatásaikról és eredményeikről. Szívesen felveszünk a tervezett programba minden olyan előadást, melynek terjedelme nem haladja meg a 20 percet, és a tág értelemben vett ókortudomány valamelyik területéhez kapcsolódik. Különösen azokat a kutatókat buzdítjuk jelentkezésre, akiknek érdeklődése a klasszikus ókori nyelvek szöveges hagyományára és a hagyomány késő ókori, középkori és újkori továbbélésére irányul.

A jelentkezéseket – az előadás címével és néhány soros összefoglalójával – 2011. december 15-ig várjuk. Az egyes ülésszakok és előadások beosztását 2012 tavaszán alakítjuk ki.

A konferencián való részvételért terveink szerint fizetni nem kell. Szállást a vidéki előadók számára saját költségre korlátozottan tudunk biztosítani Klotildligeten.