Köszöntjük a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Pszichológia Intézete Korai Fejlődés Kutatócsoportjának oldalán!

Kutatócsoportunk az Egyetemen 2009 óta vizsgálja a csecsemő- és kisgyermekkori készségek és a kapcsolati fejlődés legizgalmasabb területeit tipikusan és eltérően fejlődő gyermeknél és családjaiknál. Kutatási programjaink kiemelt célja, hogy eredményeinkkel a korai megelőzés és segítségnyújtás minél hatékonyabb tervezéséhez tudjunk hozzájárulni. Kutatási programjaink szorosan összefonódnak a gyakorlattal: hosszú évekre visszatekintő aktív együttműködésben dolgozunk többek között a BHRG Alapítvánnyal, a Semmelweis Egyetem I. sz Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájával, a Budapesti Korai Fejlesztő Központtal és más, korai ellátásban dolgozó intézményekkel. A programban dolgozó szakembereink kivétel nélkül képzett, a szakterületen komoly tapasztalatokkal rendelkező pszichológusok, illetve fejlesztő gyógypedagógusok.

Jelentkezés fejlődéspszichológiai kutatási programjainkba

Korábbi kutatásaink folytatásaként 2016-ban hosszú távú fejlődéspszichológiai programot indítottunk. Programjainkhoz várjuk olyan családok jelentkezését, akik szívesen hozzájárulnának 5 évesnél fiatalabb gyermekükkel a fejlődés korai időszakának megismeréséhez. Programjaink többféle lehetőséget kínálnak az érdeklődő szülőknek, családoknak a kutatásban való részvételre. Az oldal alján található képekre kattintva részletes tájékoztatást olvashatnak kutatási programcsomagjainkról és a bejelentkezés módjáról.

Aggódó szülőknek

Bár programjaink elsősorban kutatási célúak, a hazai kutató egyetemek közül egyedülálló módon, segítségnyújtás céljából konzultációs lehetőséget is biztosítunk azoknak a családoknak, akik valamilyen nehézséggel küzdenek, vagy aggódnak gyermekük fejlődése miatt. A lehetőségről a Regulációs problémák és baba- mama konzultáció programcsomagunkban olvashatnak bővebben.

A találkozások helyszíne

A találkozások helyszíne az Egyetem épületében működő kutatólaboratóriumunk. Helyileg Budapest belvárosában, a Kálvin tér közelében, a Mikszáth Kálmán tér 1 sz. alatt található. A különféle játékos vizsgálataink korszerűen felszerelt fejlődéslélektani megfigyelőhelységünkben, kellemes és biztonságos környezetben, az ún „Babajátszóban" zajlanak.

Köszönjük érdeklődésüket és várjuk jelentkezésüket programjainkra!