A Kínai Tanszék a színvonalas oktatás mellett fontosnak tartja az aktív közösségi életet és a jó hangulatot is. A diákok rendszeresen szerveznek közös összejöveteleket, kínai vacsorákat és egyéb programokat, a tanszék pedig szakmai jellegű eseményeknek ad otthont. Az egyes eseményekről a Kínai Tanszék, illetve a Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoport Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Filmklub: a tanszéken rendszeresen szervezünk filmvetítéseket, amelyek révén a diákok nemcsak a kínai filmek világába kapnak betekintést, hanem a nyelvet is gyakorolhatják.

Szakestek: a kínai szak hallgatói és oktatói kötetlen formában találkozhatnak egy-egy kulturális esemény vagy kínai ünnep alkalmával. Minden holdújévet egy autentikus kínai étteremben ünneplünk meg, illetve a korábban kínai ösztöndíjat elnyert diákok évente szakest keretében osztják meg tapasztalataikat azokkal, akik csak a jövőben utaznak kínába.

Vendégelőadások: a tanszék és a Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoport rendszeresen vendégül lát külföldi és hazai szakembereket, akik változatos előadásokat tartanak különböző kínai és ázsiai témákról a PEACH sorozat keretében.

Game Night: a rendszeresen társasjátékozó kínai és Kelet-Ázsia tanulmányok szakosok minden héten közös játékra gyűlnek össze valamelyik budapesti játékos kávézóban.

Vendégdiákok: időről időre ázsiai diákokat látunk vendégül egy-egy programon; 2017 őszén hongkongi egyetemisták, 2018 őszén hongkongi gimnazisták látogattak el hozzánk.

PEACH Junior hallgatói konferencia: 2017 óta minden tavasszal megszervezzünk hallgatóinknak a PEACH Junior hallgatói konferenciát, melyen a diákok oszthatják meg egymással kutatási eredményeiket.

PEACH tanyázás: 2018-ban szerveztünk először háromnapos tábort, ahol a hallgatók egy-egy előre megadott témáról tartottak előadást, egyéb közösségépítő foglalkozások mellett. Azóta minden évben egy őszi és egy tavaszi tanyázást rendezünk, interaktív játékokkal, vezetett vitákkal, meghívott előadókkal és egyéb programokkal.

A diákok és tanárok az egyetem falain kívül is rendszeresen vesznek részt közösen kínai témájú könyvbemutatókon, fogadásokon, filmbemutatókon, ünnepségeken, kulturális napokon.

A diákélet szervezői a demonstrátorok. A 2021-22-es tanévben a kínai szakirány demonstrátorai Nagy Ágnes (agnes.nagy99@gmail.com) és Szabó Levente Bökény (szablev@gmail.com), a Kelet-Ázsia tanulmányok mesterképzés demonstrátorai Bán Zoltán (ban.zoltan94@gmail.com) és Józsa Vivien (vivien.jozsa@gmail.com).