A PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportja azért jött létre, hogy a mai kelet- és délkelet-ázsiai térség tudományos vizsgálatának egyik magyarországi központja legyen. A Kutatócsoport vizsgálatainak fókuszában a világ legnépesebb és leggyorsabban fejlődő régiójának politikai, gazdasági, társadalmi és biztonságpolitikai fejleményei állnak.

A csoport kutatásokat folytat a mai Kelet- és Délkelet-Ázsia különböző aktuális kérdéseivel kapcsolatban, műhelytanulmányokat készít, könyveket ad ki, konferenciákat és workshopokat szervez, külföldi és belföldi előadókat lát vendégül, nemzetközi kutatásokban vesz részt, szerepet vállal a PPKE BTK különböző oktatási programjaiban, lehetőséget teremt fiatal tehetségeknek a tudományos életbe való bekapcsolódásra.

A kutatócsoport tagjai készítik az Orient Expressz rádióműsort és podcastet, melynek adásai itt hallgathatók meg.

A kutatócsoport vezetője Dr. Salát Gergely habilitált egyetemi docens, a csoport munkájában belső és külső munkatársak vesznek részt.

A csoport eseményei és kiadványai a PEACH (Pázmány East Asia Club, Hungary) név alatt futnak.

A csoport programajánlói és egyéb hirdetményei a Kínai Tanszék honlapján, illetve a csoport Facebook oldalán tekinthetők meg.

A Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoport működését a Magyar Nemzeti Bank támogatja.