Pázmány Szenior Egyetem

Tájékoztató a Pázmány Szenior Egyetem 2021. tavaszi szemeszteréről

A PSZE 2021 tavaszi szemeszterét online formában hirdetjük meg.

Az online kurzusok előadásainak száma:

  • interdiszciplináris kurzus 6 előadás,
  • tudományági kurzusok 11 előadás. 


A PSZE tavaszi szemeszterének időbeosztása: 2021. február 16–május 13.

Az online kurzusok előadásainak időtartama egységesen: 60 perc. Az előadásokat követően a kérdésekre-válaszokra szánt időkeret az online élő előadásokon: 15 perc.

Az online előadások két típusa:

  • Online előre rögzített: Az interdiszciplináris és a filmtörténeti kurzus esetében: előzetesen rögzített előadásokat készítünk, majd a felvételeket az előadások meghirdetett időpontjaiban tesszük közzé az e-mail címen elküldött link segítségével.
  • Online élő: A művészettörténet, pszichológia, történelem, irodalom kurzusoknál az előadó az előadások időpontjaiban élőben tartja meg az előadását és a kérdés-válasz (Q&A) funkció segítségével az előadása után válaszol az előadása alatt érkezett kérdésekre (15 perc). Ezek az előadások is rögzítésre kerülnek, így aki lemaradt az élő előadásról, később is visszanézheti a másnap kiküldött link segítségével. Az elő alkalmakon egyszerre csak 100 hallgató vehet részt, így akik ezen felül jelentkezének be, azok csak a rögzített verziót fogják tudni megtekinteni. Az élő előadások platformja a Zoom Webinárium lesz, aminek használatához a kezdés előtti napokban munkatársaink próba alkalmat biztosítanak.


A PSZE 2021. tavaszi szemeszterében a kurzusokat a következő tervezett tematikák szerint hirdetjük meg:

x