Spanyol Tanszék

Felvételizőknek

Kedves Felvételiző!
Szeretettel köszöntjük a PPKE BTK Spanyol Tanszékének honlapján. Engedje meg, hogy néhány hasznos információt megosszunk Önnel. Tovább →


 

Órarend →

A tavaszi félévben az oktatás 2020. február 8-án kezdődik. Az online oktatás alatt is szívesen látjuk az érdeklődőket. Az órák az MS Teams platformon zajlanak. Ha szeretnének csatlakozni, kérjük, hogy előzetesen e-mailben jelezzék részvételi szándékukat a pontos időpont és tanóra megjelölésével a spanyol@btk.ppke.hu e-mail címen, hogy meghívót küldhessünk a választott órára.


 

Vendégoktatók

Ebben a félévben vendégoktatóink online előadásokat tartanak, melyekre szívesen várjuk az érdeklődőket.

Jelentkezni az előadás megjelölésével a romanisztika@btk.ppke.hu e-mail címen lehet. 

Daniel Vázquez (Masaryk Egyetem, Brno)
Autores representativos latinoamericanos 2021. április 16. 8.30-10.00
Vocabulario de teatro 2021. április 21. 12.30-14.00 

Ana Jovanovic (Belgrádi Egyetem)
Errores comunes en el aprendizaje del español 2021. április 14. 12.30-14.00
Diferencias individuales en el aprendizaje de la lengua extranjera 2021. április 

Ksenia Vranes (Belgrádi Egyetem)
Literatura argentina 2021 április 12. 8.30-10.00
Clase interactiva 2021 április 14. 14.15-15.45 

 
 

 

Pázmány Spanyol Verseny

Eredmények:

  • I. helyezett: Némethi Dorottya, II. Rákóczi Ferenc Gimnázium
  • II. helyezett: Nabih Anasztázia, Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium
  • III. helyezett: Bársony Ottília, Városmajori Gimnázium
  • Különdíj: Sárosi Boldizsár


Szívből gratulálunk minden résztvevőnek és felkészítő tanárának!Csoportos tanulmányút Sevillában

A KAP projektek finanszírozásában a tanszék tehetséges hallgatói 2019. nov. 28–dec.1-ig csoportos tanulmányúton vehettek részt Sevillában. A tanulmányút témája A keresztény-zsidó-mór kultúra együttélésének nyomában volt.

Sevilla a mór építőművészetre emlékeztető házaival, műemlékeivel, gyönyörű kertjeivel egyike Spanyolország legérdekesebb városainak. Az ókortól kezdve fontos település (Hispalis) az iszlám hódoltság alatt virágzó város lett, melyben a zsidó kultúra is fontos szerepet kapott. Fontos központ volt a Spanyol Aranykorban. Az 1600-as évektől az Amerikával való kereskedelem kizárólagos birtokosa, a XVIII. sz.-ban a Napóleon ellen harcoló központi Junta székhelye volt. 1992-ben itt rendezték meg a Világkiállítást. Kultúrtörténeti szempontból számos olyan emlékmű található Sevillában, mely egyedivé teszi: római vízvezetékek romjai, mórok által épített épületek (Alcázar, Aranytorony), Kolumbusz sírja a székesegyházban, mely a világ legnagyobb gótikus temploma, Macarena-bazilika, Pilátus háza, Érseki Palota, Újvilági levéltár stb. Ezt a sokszínű, meghatározó várost ismerhették meg kiváló hallgatóink. 

Fotók →Csoportos tanulmányút Málagában

A KAP projektek finanszírozásában a tanszék tehetséges hallgatói 2019. ápr. 13–17-ig csoportos tanulmányúton vehettek részt Málagában, ahol megismerhették a nagyheti szertartásokat és körmeneteket, alkalmuk nyílt néhány testvériség képviselőjével találkozni, akik meséltek közösségükről, az általuk díszített trónusok történetéről, és a trónusokhoz kapcsolódó húsvéti hagyományokról. Egynapos kirándulást is tettek Granadában.

Fotók →Korábbi események →

x