Spanyol Tanszék

Felvételizőknek

Kedves Felvételiző!
Szeretettel köszöntjük a PPKE BTK Spanyol Tanszékének honlapján. Engedje meg, hogy néhány hasznos információt megosszunk Önnel. Tovább →Online tájékoztató felvételizőknek

A Spanyol Tanszéken a jelenlegi helyzetben is fontosnak tartjuk, hogy találkozzunk a tanszék iránt érdeklődő diákokkal, megosszuk velük a tanszék életével, a tanulmányokkal és a ponthatárokkal kapcsolatos legfontosabb információkat, ezért a technológia által kínált lehetőségeket kihasználva november 26-án 18h-kor online tájékoztatót tartunk, melyre minden érdeklődő diákot, szülőt, tanárt szeretettel várunk. A tájékoztatót a Zoom platformon tartjuk, kérjük regisztráljanak és adják meg e-mail címüket az itt található űrlapon.

A regisztráció 2020.11.25-én 16.00-kor zárul, amely után e-mailben küldjük meg regisztrált érdeklődőinknek a részvételi információkat.

Találkozunk november 26-án 18h-kor!


 


Órarend →

Figyelem! Az egészségügyi helyzetre való tekintettel ebben a félévben kérjük az érdeklődőket, hogy előzetesen e-mailben jelezzék részvételi szándékukat a pontos időpont és tanóra megjelölésével a spanyol@btk.ppke.hu e-mail címen.Idén is Pázmány Spanyol Verseny

Nagyításhoz kattintson a képre!Vendégelőadók

  • 2020. november 9. 10.00-11.30: Miguel Ángel Mala: taller de escritura creativa
  • 2020. november. 11. 14.15-15.45: Alejandro Torres Palma: El lenguaje abusivo y ofensivo en internet


Csoportos tanulmányút Sevillában

A KAP projektek finanszírozásában a tanszék tehetséges hallgatói 2019. nov. 28–dec.1-ig csoportos tanulmányúton vehettek részt Sevillában. A tanulmányút témája A keresztény-zsidó-mór kultúra együttélésének nyomában volt.

Sevilla a mór építőművészetre emlékeztető házaival, műemlékeivel, gyönyörű kertjeivel egyike Spanyolország legérdekesebb városainak. Az ókortól kezdve fontos település (Hispalis) az iszlám hódoltság alatt virágzó város lett, melyben a zsidó kultúra is fontos szerepet kapott. Fontos központ volt a Spanyol Aranykorban. Az 1600-as évektől az Amerikával való kereskedelem kizárólagos birtokosa, a XVIII. sz.-ban a Napóleon ellen harcoló központi Junta székhelye volt. 1992-ben itt rendezték meg a Világkiállítást. Kultúrtörténeti szempontból számos olyan emlékmű található Sevillában, mely egyedivé teszi: római vízvezetékek romjai, mórok által épített épületek (Alcázar, Aranytorony), Kolumbusz sírja a székesegyházban, mely a világ legnagyobb gótikus temploma, Macarena-bazilika, Pilátus háza, Érseki Palota, Újvilági levéltár stb. Ezt a sokszínű, meghatározó várost ismerhették meg kiváló hallgatóink. 

Fotók →Csoportos tanulmányút Málagában

A KAP projektek finanszírozásában a tanszék tehetséges hallgatói 2019. ápr. 13–17-ig csoportos tanulmányúton vehettek részt Málagában, ahol megismerhették a nagyheti szertartásokat és körmeneteket, alkalmuk nyílt néhány testvériség képviselőjével találkozni, akik meséltek közösségükről, az általuk díszített trónusok történetéről, és a trónusokhoz kapcsolódó húsvéti hagyományokról. Egynapos kirándulást is tettek Granadában.

Fotók →Korábbi események →

 

2020.07.29.

x