Spanyol Tanszék

Felvételizőknek

Kedves Felvételiző!
Szeretettel köszöntjük a PPKE BTK Spanyol Tanszékének honlapján. Engedje meg, hogy néhány hasznos információt megosszunk Önnel. Tovább →


 

Nyílt Nap

A Spanyol Tanszéken a jelenlegi helyzetben is fontosnak tartjuk, hogy találkozzunk a tanszék iránt érdeklődő diákokkal, megosszuk velük a tanszék életével, a tanulmányokkal és a ponthatárokkal kapcsolatos legfontosabb információkat, ezért a technológia által kínált lehetőségeket kihasználva 2021. január 27-én 18h-kor online tájékoztatót tartunk, melyre minden érdeklődő diákot, szülőt, tanárt szeretettel várunk.Kérjük részvételi szándékukat jelezzék a rozsavari.nora@btk.ppke.hu e-mail címen. Jelentkezésüket követően e-mailben küldjük majd el a részvételi információkat.

Találkozzunk január 27-én 18h-kor!Educatio

Az online Educatio kiállítás keretében 2020. január 22-én 10h-kor tartunk ismertetőt tanszékünkről (zoom). Kérjük, kövessék figyelemmel a Kar honlapján megjelenő információkat.


 

Órarend →

A tavaszi félévben az oktatás 2020. február 8-án kezdődik. Az online oktatás alatt is szívesen látjuk az érdeklődőket. Az órák az MS Teams platformon zajlanak. Ha szeretnének csatlakozni, kérjük, hogy előzetesen e-mailben jelezzék részvételi szándékukat a pontos időpont és tanóra megjelölésével a spanyol@btk.ppke.hu e-mail címen, hogy meghívót küldhessünk a választott órára.Pázmány Spanyol Verseny

Eredmények:

  • I. helyezett: Némethi Dorottya, II. Rákóczi Ferenc Gimnázium
  • II. helyezett: Nabih Anasztázia, Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium
  • III. helyezett: Bársony Ottília, Városmajori Gimnázium
  • Különdíj: Sárosi Boldizsár


Szívből gratulálunk minden résztvevőnek és felkészítő tanárának!Csoportos tanulmányút Sevillában

A KAP projektek finanszírozásában a tanszék tehetséges hallgatói 2019. nov. 28–dec.1-ig csoportos tanulmányúton vehettek részt Sevillában. A tanulmányút témája A keresztény-zsidó-mór kultúra együttélésének nyomában volt.

Sevilla a mór építőművészetre emlékeztető házaival, műemlékeivel, gyönyörű kertjeivel egyike Spanyolország legérdekesebb városainak. Az ókortól kezdve fontos település (Hispalis) az iszlám hódoltság alatt virágzó város lett, melyben a zsidó kultúra is fontos szerepet kapott. Fontos központ volt a Spanyol Aranykorban. Az 1600-as évektől az Amerikával való kereskedelem kizárólagos birtokosa, a XVIII. sz.-ban a Napóleon ellen harcoló központi Junta székhelye volt. 1992-ben itt rendezték meg a Világkiállítást. Kultúrtörténeti szempontból számos olyan emlékmű található Sevillában, mely egyedivé teszi: római vízvezetékek romjai, mórok által épített épületek (Alcázar, Aranytorony), Kolumbusz sírja a székesegyházban, mely a világ legnagyobb gótikus temploma, Macarena-bazilika, Pilátus háza, Érseki Palota, Újvilági levéltár stb. Ezt a sokszínű, meghatározó várost ismerhették meg kiváló hallgatóink. 

Fotók →Csoportos tanulmányút Málagában

A KAP projektek finanszírozásában a tanszék tehetséges hallgatói 2019. ápr. 13–17-ig csoportos tanulmányúton vehettek részt Málagában, ahol megismerhették a nagyheti szertartásokat és körmeneteket, alkalmuk nyílt néhány testvériség képviselőjével találkozni, akik meséltek közösségükről, az általuk díszített trónusok történetéről, és a trónusokhoz kapcsolódó húsvéti hagyományokról. Egynapos kirándulást is tettek Granadában.

Fotók →Korábbi események →

x