Spanyol Tanszék

Felvételizőknek

Kedves Felvételiző!
Szeretettel köszöntjük a PPKE BTK Spanyol Tanszékének honlapján. Engedje meg, hogy néhány hasznos információt megosszunk Önnel. Tovább →


Nagyításhoz kattints a képre!


 

Órarend →

Az őszi félévben az oktatás 2021. szeptember 13-án kezdődik. Egyelőre jelenléti oktatás folyik. A jelenléti oktatás alatt nem szükséges előre regisztrálni, minden érdeklődőt szívesen látunk az általa választott órán. A teremmel kapcsolatos információkról Peller Ibolyától kaphatnak felvilágosítást a tanszéki honlapon megadott elérhetőségeken, illetve a Z épület 310-es irodájában. Amennyiben a járványhelyzet miatt online oktatásra kellene áttérnünk, akkor is szívesen látjuk az érdeklődőket. Az órák az MS Teams platformon zajlanak majd. Ha az online órákhoz szeretnének majd csatlakozni, kérjük, hogy előzetesen e-mailben jelezzék részvételi szándékukat a pontos időpont és tanóra megjelölésével a spanyol@btk.ppke.hu e-mail címen, hogy meghívót küldhessünk a választott órára.


 

Csoportos tanulmányút Sevillában

A KAP projektek finanszírozásában a tanszék tehetséges hallgatói 2019. nov. 28–dec.1-ig csoportos tanulmányúton vehettek részt Sevillában. A tanulmányút témája A keresztény-zsidó-mór kultúra együttélésének nyomában volt.

Sevilla a mór építőművészetre emlékeztető házaival, műemlékeivel, gyönyörű kertjeivel egyike Spanyolország legérdekesebb városainak. Az ókortól kezdve fontos település (Hispalis) az iszlám hódoltság alatt virágzó város lett, melyben a zsidó kultúra is fontos szerepet kapott. Fontos központ volt a Spanyol Aranykorban. Az 1600-as évektől az Amerikával való kereskedelem kizárólagos birtokosa, a XVIII. sz.-ban a Napóleon ellen harcoló központi Junta székhelye volt. 1992-ben itt rendezték meg a Világkiállítást. Kultúrtörténeti szempontból számos olyan emlékmű található Sevillában, mely egyedivé teszi: római vízvezetékek romjai, mórok által épített épületek (Alcázar, Aranytorony), Kolumbusz sírja a székesegyházban, mely a világ legnagyobb gótikus temploma, Macarena-bazilika, Pilátus háza, Érseki Palota, Újvilági levéltár stb. Ezt a sokszínű, meghatározó várost ismerhették meg kiváló hallgatóink. 

Fotók →Csoportos tanulmányút Málagában

A KAP projektek finanszírozásában a tanszék tehetséges hallgatói 2019. ápr. 13–17-ig csoportos tanulmányúton vehettek részt Málagában, ahol megismerhették a nagyheti szertartásokat és körmeneteket, alkalmuk nyílt néhány testvériség képviselőjével találkozni, akik meséltek közösségükről, az általuk díszített trónusok történetéről, és a trónusokhoz kapcsolódó húsvéti hagyományokról. Egynapos kirándulást is tettek Granadában.

Fotók →Korábbi események →

x