Shakespeare in Central Europe after 1989: common heritage and regional identity

  • 18 márc.

    Kezdete: 2021. március 18. 15:00 -Vége: 2021. március 19. 18:30

    Online

A Visegrad Fund által támogatott projekt (azonosító: 21920060) záróeseménye

A 14 fős nemzetközi projekt koordinátora Dr Almási Zsolt, koordináló intézménye a PPKE, a PPKE további résztvevői Dr Földváry Kinga és Dr Reuss Gabriella, mindannyian az Angol-Amerikai Intézet oktatói.

A konferencia meghirdetése látható lesz a projekt egyetemi weboldalán, valamint a European Shakespeare Research Association és a Magyar Shakespeare Bizottság körleveleiben valamint internetes oldalain.

A projekt résztvevői a projekt weboldalára a konferenciát megelőző hetekben videó formájában feltöltik a kutatásuk eredményeinek összefoglalóját.

A konferencián az egyes szakterületekhez felkért vendégek vitaindítója után a szerzők, a lektorok, a meghívottak és a szakmabeli érdeklődők kérdéseinek bevonásával interaktív/kerekasztal formában beszélgetnek a kötet három fő egységének témáiról.

A kétnapos konferencia esti programjául 1-1 streamelt magyar Shakespeare-előadást tervezünk, angol felirattal. Érdekesség, hogy az egyik választott előadás az angol szakos Pázmány-alumna Enyedi Éva Shakespeare-adaptációja, a Lear halála c. drámája lesz, amelyet az AAI korábbi anyanyelvi lektora, Dr Philip Barker fordított angolra.

Regisztráció →

További részletek a 2019-től futó projektről →

x