A Pápa üzenete a Világélelmezési Fórum résztvevőinek

Az ember összes valós igénye legyen a középpontban! – fogalmazta meg üzenetében Ferenc pápa. „Az élelmiszerek tiszteletben tartása és az ember életében betöltött szerepük megbecsülése csak akkor lehetséges, ha azokat Isten ajándékának tekintjük.” – emeli ki a Magyar Kurírban közzétett tudósítás.

 

Keresztény Film- és Könyvnapok az Uránia Nemzeti Filmszínházban

A nyolcadik alkalommal október 28-30-án sorra kerülő rendezvényről a Magyar Kurír tudósít, és elérhető az Etalon Film- és Könyvkiadó szervező programja az ingyenesen látogatható eseményekről, a vetítésekről és kerekasztal-beszélgetésekről.

 

Népszámláláskor valljuk meg, hogy katolikusok vagyunk!

2022. október 1. és november 28. között népszámlálás folyik Magyarországon. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) arra buzdít minden magyar katolikust, hogy bátran vállalja vallási hovatartozását. Veress András püspök, a PPKE nagykancellárja a Magyar Kurírnak nyilatkozta: „Kívánom, hogy mindnyájan megértsük e hitvallás jelentőségét, és bátran, örömmel, vonakodás nélkül valljuk magunkat katolikusnak!”

 

Laudatio si’-animátorképzés

Az MKPK Caritas in Veritate Bizottságával együttműködve, a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület koordinálásával induló Laudato si’-animátorképzés célja elősegíteni a helyi katolikus közösségek teremtésvédelmi aktivitását felkészült és elkötelezett animátorok közreműködésével. A Magyar Kurír erről szóló tudósítása és a felhívás itt érhető el. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen ebben a tárgykörben több éves kutatási program is indult a II. Szent János Pál Pápa Kutatóközpont kutatócsoportjainak és a karoknak a részvételével.

 

A béke kiáltása – Ferenc pápa római beszéde a világ vallási vezetőinek

„Minden háború rosszabbá teszi a világot, mint amilyen korábban volt. A háború a politika és az emberiség kudarca, szégyenletes kapituláció, vereség a gonosz erőivel szemben” (Fratelli tutti enciklika, 261).

Ferenc pápa október 25-én, a világ vallási vezetőinek római találkozóján mondott beszéde a Magyar Kuríron elérhető: „A béke utáni kiáltás megérdemli, hogy meghallgassák! …Itt meghallgatásra talál a hangtalanok hangja; itt megtalálja alapját a kicsinyek és a szegények reménye: Istenben, akinek neve Béke.”

 

 

Erdő Péter bíboros 70. születésnapját köszöntő kötet

A szent kánonok tudománya: gyökerek, hagyomány, kilátások című, magyarul és olaszul is megjelent tanulmánykötettel köszöntötték Erdő Péter bíboros prímás-érseket 70. születésnapja alkalmából. Mi is tisztelettel köszöntjük ez alkalomból Bíboros Urat, a PPKE professzorát, akadémikust, Egyetemünk korábbi rektorát és tanszékvezetőjét, a Kánonjogi Posztgraduális Intézet korábbi elnökét, majd Egyetemünk előző nagykancellárját.

A Magyar Kurír az ünnepi kötetről szóló hírét és Bíboros Úrral készült portréinterjút mi is közzé tesszük egyetemünk, Karunk közösségének. Isten éltesse sokáig Bíboros Urat!

 

Anton Zeilinger Nobel-díjas fizikus: Életem egyetlen pillanata sem telt Isten nélkül

A napokban a Die Furche osztrák hetilapnak adott interjút Anton Zeilinger Nobel-díjas kvantumfizikus, amit a Vigilia szerkesztősége idézett Facebook-oldalán, és most a Magyar Kurír is közreadja.