Intro ad facultatem néven újult meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának középiskolásokat célzó programsorozata. A komplex programot azért indítottuk, mert nagyon fontosnak tartjuk a humán érdeklődésű, érettségi előtt álló korosztály elkötelezését irányunkba. Programjaink között minden diák megtalálhatja azt, ami iránt érdeklődik, amiben jól érzi magát és amivel leginkább ki tudja bontakoztatni tehetségét, rátermettségét.

A Pázmány BTK kiterjedt középiskolai kapcsolatrendszere eddig is széles lehetőséget adott arra, hogy kölcsönösen használva egymás adottságait, lehetőségeit és erősségeit, a felvételi előtt álló diákok megismerhessék a Pázmány világát. Tanár szakos hallgatóink pedig szakmai felügyelet mellett sikerrel végezhetik próbatanításukat partneriskoláinkban.

A Pázmány BölcsÉsz Tanulmányi Versenyünk évről évre a legjobb hazai középiskolás diákokat hívja, hogy összemérjék tudásukat. Ez a több fordulós verseny a kihívás mellett hatalmas lehetőség arra, hogy a diákok bemutassák tehetségüket, és hogy a küldő iskola is összemérhesse magát más intézményekkel. Nyelvi érettségi előkészítő tanfolyamaink amellett, hogy magabiztos nyelvtudást adnak, alkalmat biztosítanak arra, hogy a diákok az egyetemi környezettel megismerkedjenek.

Ha egy diák pázmányos lesz, öregdiákként visszalátogathat középiskolájába, és egyúttal hírét viheti az egyetemnek. Sok, partneriskolából érkező öregdiákunk van minden évben, akik szívesen vesznek részt egy-egy pályaorientációs napon, hogy a felvételire készülőknek tanácsot adjanak. Mert egy ismerős szavainál nem kell jobb ajánlás. Gimnázium+ programunkban tehát a kortársak viszik hírét a karnak az őket követő évfolyamoknak.

Az iskolákkal való aktív kapcsolattartás, a továbbtanulni vágyó fiatal korosztály elkötelezése, igényeinek alapos megismerése létfontosságú intézményünk fejlődése szempontjából. Ezért újítottuk meg a Junior Egyetemet, építve a Pázmány Junior Nyári Egyetemek alkalmával szerzett tapasztalatokra. Ez a Junior Egyetem ezentúl azonban nem csupán a nyári együttlétet jelenti, 2021-től a diákokat egy egész éves kalandjátékra invitáljuk felkészítő tanáraikkal együtt. A 10. és 11. osztályosokat tematikus online előadásokra hívjuk, ahol oktatóink közérthető módon mutatnak be egy-egy témát vagy elemeznek egy jelenséget. Az értékes nyereményekért folyó küzdelem interaktív feladatmegoldó alkalmakkal egészül ki. Itt azok versenyeznek, akik nyitott szemmel szeretnének járni a világban, és kérdéseikre valódi válaszokat keresnek.

Az intro latinul belépést jelent. Szeretnénk, ha az Intro ad facultatem valóban belépőt adna a világ megismeréséhez a Pázmány BTK iránt érdeklődő minden diáknak!