GólyaPiknik

Az egyetem Hallgatói Önkormányzata által szervezett GólyaPiknik az első egyetemi esemény a felvételi ponthatárok kihirdetése után, amelyet a frissen felvett hallgatók számára rendeznek, ezzel is segítve beilleszkedésüket. A Piknik általában a Margitszigeten zajlik, így a hallgatók egy közvetlen, laza környezetben tehetik fel kérdéseiket, kérhetnek tanácsot a felsőbb évesektől. Itt elsősorban megismerkedhetnek a Hallgatói Önkormányzat bizottságaival és Küldöttgyűlésével, valamint a szakos Tutorokkal és demonstrátorokkal, akik élményeket és tapasztalatokat osztanak meg az adott képzésről. Kisebb, szakonkénti csoportokban készítik fel az új hallgatókat az évkezdésre, beszélgetnek a tantárgylistáról, pozitívumokról és esetleges nehézségekről. Ez az esemény arra is jó, hogy az elsőévesek még a Gólyatábor előtt megismerkedjenek egymással, így ott az első nap már egy megszokott, családias környezetben telhet. Ezt megcélozva a szakos Tutorok csapatépítő játékokkal is készülnek.


Gólyatábor

A Gólyatáborban szerzett élmények és tapasztalatok nagyban befolyásolhatják a diákok egyetemen töltött éveit, ezért a Hallgatói Önkormányzat nagy figyelmet fordít arra, hogy a Pázmány szellemiségéhez, értékrendjéhez méltó, színvonalas rendezvényt valósítson meg. A három- négy napos tábor alatt a csapatok különböző vetélkedőkön vesznek részt, egymással versenyeznek, csapatépítő játékokon próbálhatják ki magukat. A rendezvényen a Karon működő öntevékeny körök is képviseltetik magukat, így a hallgatók megismerkedhetnek a tanórákon kívüli szakmai és tudományos lehetőségekkel. Az eseményt tanáraink előadásai is színesítik, amik után a gólyák kötetlenül társaloghatnak velük. Esténként kulturált zenés-táncos mulatság keretein belül szórakozhatnak a résztvevők, ahol neves előadók és zenekarok lépnek fel. Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a gólyatábor valóban életre szóló élmény legyen. A későbbi években bármelyik hallgató jelentkezhet a tábor szervezésének segítésére, így újraélhetik a gólyatábori hangulatot és erősíthetik a sok éves tradíciót.


Gólyabál

A Gólyabál a Kar legelegánsabb, legszínvonalasabb és az egyik legnagyobb múltra visszatekintő rendezvénye. Egy alkalom, amikor farmernadrág és póló helyett az öltöny és az estélyi kerül terítékre. A Hallgatói Önkormányzat külön figyelmet fordít a különleges tematika kiválasztására (előző évek alkalmával például álarcosbál, Harry Potter tematika), ami a dekorációban is minden évben megjelenik. A szponzoroknak köszönhetően értékes ajándékok kerülnek kisorsolásra egy tombolajáték során, az ebből befolyt összeget a szervezők jótékony célra ajánlják fel. A bálnyitó keringő több éves tradíció, amelyre minden elsőéves jelentkezhet, ezzel is emelve a rendezvény színvonalát. A bálszépe választás szintén elmaradhatatlan kellék, amely igazi báli légkört és izgalmat kölcsönöz az estének. A jó hangulatért a konferansziék mellett a meghívott fellépők, ismert előadók felelnek.


Pázmány Kultúrbisztró

Ez egy nagy sikerű rendezvénysorozat, amely már évek óta elhozza a közélet neves alakjait: sportolókat, színészeket, zenészeket, tudósokat, hogy a hallgatók egy kötetlen beszélgetés során nyerhessenek bepillantást hétköznapjaikba, egyetemi emlékeikbe, és mindeközben oldott hangulatban mulathassanak. A beszélgetés után kezdődik a csocsóbajnokság, alkalom adtán pedig egy-egy feltörekvő Pázmányos zenekar szórakoztatja a társaságot.


Hallgatói szolgáltatások

A hallgatói élettel kapcsolatos kérdésed van? Csatlakoznál egy, a karunkon működő öntevékeny körhöz, esetleg alakítanál egyet? Kapcsolatba lépnél életvezetési és kortárs segítőinkkel? A Hallgatói Szolgáltató Központ a rendelkezésedre áll. Az egyetemen töltött évek az élet egyik legmeghatározóbb, leginkább inspiratív időszaka. Az egyetemista lét azonban nem pusztán a tantárgyak teljesítését, a szorgalmi és vizsgaidőszak váltakozását jelenti. Hozzuk ki együtt a legtöbbet a nálunk töltött éveidből! Célunk, hogy hallgatóként minden általunk nyújtott lehetőséget, szolgáltatást egy helyen megtalálj!


Tutor-program

"Tutorként aktív tagja és formálója vagyok a közösségnek" – Velez Vilmos

"A tutorság örömteli kilépés a komfortzónámból" – Radnóti Dóra

A több éve működő Tutor-program célja, hogy tapasztalt, felsőbb éves hallgatók segítsenek az elsőéves diákoknak az egyetemi ügyintézés nehézségeiben való eligazodásban, illetve a pázmányos közösségi életbe való beilleszkedésben.

További információ a Tutor-programról →


PZMNY Park

A mára már tradícióvá vált PZMNY Park a tavaszi félév legönfeledtebb rendezvénye, amikor mindenki kipihenheti a szorgalmi időszak fáradalmait. A vizsgaidőszak kezdete előtt elfoglaljuk a piliscsabai campust, és a bográcsozás, a zene és a játékok kerülnek az előtérbe. A nyereményjáték során értékes ajándékok kerülnek kisorsolásra, a fesztiválhangulatért pedig a meghívott előadók és a feltörekvő Pázmányos zenekarok felelnek. Egy rendezvény, ahol gólyatábori, rég nem látott barátainkkal együtt táncolunk kedvenc fellépőink dalaira, miközben megismerjük a piliscsabai élet sajátos, varázslatos légkörét.


Pázmány Nap

Pázmány Péter, egyetemünk alapítójának tiszteletére rendezett ünnepség. Ekkor kerül sor a Pázmány-díjak és a PhD-diplomák átadására.


Házi futballbajnokság

A házi futball bajnokságot minden szemeszterben megrendezzük, ahol egy egész napon keresztül versenghetnek egymással a legjobb csapatok.


Irodalmi pályázat

Az évi rendszerességgel kiírt irodalmi pályázat minden alkalommal új névadót választ, hogy így tisztelegjen egy-egy jelentős, a magyar irodalmi életben meghatározó szerepet betöltő író vagy költő szellemi öröksége előtt. A pályázatra a Kar bármely hallgatója beküldheti alkotásait vers, novella vagy drámai jelenet kategóriában. A tavaszi PZMNY Park alkalmával megrendezett , felolvasással egybekötött díjkiosztón a pályázat nyertesei - szponzoraink jóvoltából - értékes ajándékokkal gazdagodnak.


Szakos kirándulások és szakestek

Szakjaink többsége évente egyszer szakestet szervez, és szakos kirándulásra viszi hallgatóit.

Ezeken lehetőség nyílik a hallgatóknak, hogy jobban megismerjék szakos társaikat, illetve más helyzetekben is találkozzanak oktatóikkal.


Öntevékeny körök

Karunkon számos tudományos, illetve közéleti tevékenységet végző öntevékeny kör működik. Hallgatóink kedvük és érdeklődésük szerint csatlakozhatnak különböző bölcsészeti diszciplínákkal, hitélettel, vagy akár színjátszással foglalkozó diákkörökhöz. A Hallgatói Önkormányzat kiemelt feladatának tekinti a Kar hallgatói által végzett szakmai és tudományos munka népszerűsítését, és koordinálását, tudományos konferenciák szervezésében, továbbá tanulmánykötetek és egyéb kiadványok elkészítésében való segítségnyújtást.