Olvasás és írás a digitális bölcsészet korában

  • 26 okt.

    Kezdete: 2020. október 26. 9:00 -Vége: 2020. október 27. 17:00

    Online esemény

Multiplikációs esemény – workshop és továbbképzés

Hogyan olvassunk és írjunk irodalmi szövegeket a digitális bölcsészet korában? (Reading and Writing literary texts in the Age of Digital Humanities) című projekt multiplikációs eseményének keretében online szervezett workshop és továbbképzés.

A workshopon való részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni lehet a két nap bármelyikére, illetve a workshop teljes egészére.

Gyakorló pedagógus kollégák a továbbképzésről (napi 8 óra) tanúsítványt kapnak, amelyet a kötelező továbbképzéseik keretében hasznosíthatnak.

Pedagógusjelölt hallgatók a továbbképzésről (napi 8 óra) tanúsítványt kapnak, amelyet a portfóliójuk keretében hasznosíthatnak.

A nem magyar nyelvű előadásokhoz szinkrontolmácsolást biztosítunk.

Kérjük, részvételi szándékát 2020. október 26-ig jelezze a regisztrációs adatlap kitöltésével. 

A nagy költségvetésű, hároméves projekt során 13 európai egyetem francia, portugál, spanyol, luxemburgi, belga és magyar kutatói (a LEA – Lire en Europe aujourd’hui csoport tagjai) arra a kérdésre keresték a választ, hogy a képekkel bombázott kommunikáció világában milyen új olvasási stratégiák alakultak ki, milyen új és innovatív módszerek alkalmazhatók az élettapasztalatok gazdagítása során nélkülözhetetlen olvasás népszerűsítésére.

A projekt záróeseményén neves hazai és külföldi szakemberek osztják meg gondolataikat a könyvekről, az olvasókról és az olvasásról a digitális korban.


Program →

 

                        


Project funded by the European Commission | 2017-1-HU01-KA203-035921

x