Az Intro ad facultatem részét képező Junior Egyetem egy egész tanéven keresztül (októbertől májusig) tartó komplex programsorozatot kínál a középiskolás diákok (10–11. osztály) számára.

A Junior Egyetem három pillérből épül fel:

A PPKE BTK képzési portfólióját bemutató foglalkozássorozat, amely egyben egy egész éves csapatverseny

A Junior Egyetem gerincét az októbertől májusig tartó foglalkozássorozat adja. A Pázmány Szenior Egyetemhez hasonlóan, azonban módszertanában a középiskolás korosztály igényeire szabva havi egy–két alkalommal kerül sor a Kar oktatói által tartott tudománynépszerűsítő foglalkozásokra. A szakmai foglalkozások – a szélesebb kör elérése érdekében – főszabály szerint online valósulnának meg, melyekhez jelenléti kisérőprogramok kapcsolódhatnak. A foglalkozásoknak a középiskolások érdeklődési és befogadói szintjéhez alkalmazkodnak, így előnyt élveznek az interaktív, a résztvevők aktív bevonására építő foglalkozástervek. A Junior Egyetem „tanéve" valójában egy verseny, ahol a résztvevő diákok csapatban és egyénileg is megmérettethetik magukat. A szakmai foglalkozások során a junior egyetemisták pontokat gyűjthetnek. A legtöbb pontot gyűjtő csapatok valamint diákok értékes nyereményekkel gazdagodhatnak. A Junior Egyetem keretében megvalósuló pontverseny részleteit a Játékszabályzat tartalmazza.


Kortárs közösségépítés

A szakmai programok mellett fontos része a Junior Egyetemnek a tanárszakos hallgatókból álló stáb aktív részvétele is. Az egyetemi hallgatók a foglalkozásokat kiegészítő jelenléti és online mentortevékenységgel még közelebb hozzák Karunkhoz a résztvevő fiatalokat, miközben maguk is a későbbi munkájuk során hasznosítható pedagógiai tapasztalatokat szerezhetnek.


Nyári Egyetem

A Junior Egyetem májusban véget érő évada nyáron a Pázmány Campus Junior Nyári Egyetemen csúcsosodik ki, melyen egyaránt részt vehetnek az előző és a következő évad Junior Egyetemistái. A nyári egyetemnek a Pázmány BTK esztergomi képzési helyszíne ad otthont, ahol egy helyen összpontosul a szállás és étkezési lehetőség, valamint a változatos kulturális programok.

 

Kapcsolat, jelentkezés →

Adatkezelési tájékoztató →