A programról

Az Intro ad facultatem középiskolai programcsomag keretében megvalósuló Pázmány Bölcsész Junior Egyetem egy egész tanéven keresztül (novembertől júniusig) tartó komplex programsorozat középiskolás fiatalok számára.

A Pázmány Bölcsész Junior Egyetem célja közelebb hozni a középiskolás korú fiatalokat a humántudományok és a Pázmány Bölcsészkar világához


Hogyan történik mindez?

A Pázmány Bölcsész Junior Egyetem keretében résztvevő hallgatók a program során hónapról-hónapra stúdióban rögzített videós tartalmakat kapnak, amikben oktatóink és felkért előadóink hoznak közelebb egy-egy a bölcsészkaron is oktatott tudományterületet.

A 2022/23-as évben a Pázmány Bölcsész Junior Egyetem előadásainak középpontjában a jövő nagy kérdései állnak. Az évad során – a teljesség igénye nélkül – szó lesz többek között:

  • Kína nagyhatalmi státuszának jövőjéről,
  • a tömegkommunikációs trendek jövőformáló erejéről,
  • a nyelvek fejlődésének és az emberi gondolkodás jövőjéről,
  • illetve arról is, hogyan következtetünk a jövőre a történeti forrásokon keresztül.


A videós tartalmak mellé minden esetben tartozik egy rövid, tíz kérdésből álló online tudáspróba is. A legtöbb pontot elérő résztvevőket 2023-ban személyes keretek között megrendezett ünnepélyes díjátadón értékes Pázmányos ajándékokban részesítjük!


A jelentkezésről

A Pázmány Bölcsész Junior Egyetem 2022/23-as programévében a jelentkezés 2022. november 10. és 2023. június 1. között folyamatos. A programba a magyarországi középiskolák diákjai jelentkezhetnek.

Jelentkezni az űrlap kitöltésével lehetséges.

Azoknak a jelentkezők esetében, akik még nem töltötték be a 16. életévüket, az alábbi Szülői beleegyező nyilatkozat című dokumentumot, a szülő/gondviselő aláírásával ellátva, szkennelt formában szükséges a jelentkezési platformra feltölteniük.

Szülői beleegyező nyilatkozat

FONTOS: A Programban résztvevő diákok csak a jelentkezésüket követően publikált videós alkalmakhoz férhetnek hozzá, valamint ugyanez érvényes az online tudáspróbákra is.

Kapcsolat

intro@btk.ppke.hu