A Műhely a 2011-es megalapítása óta fő céljának a Pázmányra járó történészhallgatók tudományos munkásságának segítését tartja. Ennek megfelelően egyrészt több programmal próbálunk lehetőséget nyújtani a hallgatóknak a legfrissebb tudományos eredmények megismeréséhez, ismereteik bővítéséhez, másrészt igyekszünk olyan fórumokat biztosítani, ahol a hallgatók bemutathatják kutatásaik eredményét. E célokat szolgálják a klubjaink, tutóriumaink, tudományos konferenciáink és előadássorozataink is.

Ezenkívül elindítottunk egy .studiolo névre hallgató tudományos, a Karunk oktatói által lektorált folyóiratot, ahol a hallgatók lehetőséget kapnak az eddigi eredményeik bemutatására. Régi vágyunk, hogy az Egyetemen működő különböző tudományterületek ne egymástól elzárva, hanem a másikra figyelve és reflektálva munkálkodjanak. Ezért egy olyan interdiszciplináris folyóirat megteremtését tűztük ki célul, amelynek a fő szála a történelem, de helyet kap a művészettörténet, régészet, klasszika-filológia és az irodalomtörténet is.

A tudományos munka mellett fontosnak tartjuk a közösségi élet felpezsdítését is, ezért évente rendezünk tanszéki estet valamint farsangi bált, és ezen kívül kirándulásokat és táncházakat is szervezünk.

Amennyiben szeretnéd jobban megismerni a műhely, vagy csatlakozni szeretnél hozzánk, az alábbi elérhetőségeken megtalálsz minket:

Honlapunk: www.studiolo.hu

Facebook-oldalunk: https://www.facebook.com/ppkestudiolo